Ψάχνω – ψάχνω το λιοντάρι

Πρώτη μέρα στο σχολείο. Η ατμόσφαιρα κάπως μουδιασμένη… 

Ευτυχώς που είχα προθερμάνει την ομάδα με το γράμμα του Λέανδρου και τη «μαγική φλογέρα» που τους έδωσε. Τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο με τη φλογερίτσα τους και περίμεναν πότε θα γνωρίσουν τον Λέανδρο.

Αφού λοιπόν μαζευτήκαμε στην παρεούλα και ξαναδιαβάσαμε το γράμμα του, ήταν έτοιμα όλα για τη μεγάλη εμφάνιση….

Τα παιδιά έπαιξαν τον μαγικό ρυθμό στη φλογέρα τους και ο Λέανδρος εμφανίστηκε. Τους συστήθηκε και συστήθηκαν κι αυτά με τη σειρά τους.  Στη συνέχεια τους διάβασε το παραμύθι της Μαριλίτας Χατζημποντόζη «Δεν πάω σχολείο»

Ο Λέανδρος δεν θέλει να πάει σχολείο… διαβάζουμε τη μισή ιστορία και έπειτα η γαντόκουκλα Λέανδρος ζητά από τα παιδιά να πουν τη γνώμη τους. 

Τα παιδιά τον συμβουλεύουν να αλλάξει γνώμη και να πάει σχολείο. Γιατί θα έπρεπε να πάει;; Τα παιδιά δίνουν τις απαντήσεις τους.

– Είναι ωραία στο σχολείο

– Έχει πολλά παιχνίδια

– Κάνεις νέους φίλους

– Μαθαίνεις πολλά πράγματα

Έτσι λοιπόν ο Λέανδρος αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να τους ακούσει… και φυσικά είναι τέλεια στο σχολείο.

«Ψάχνω – Ψάχνω το λιοντάρι» – Ψυχοκινητικό παιχνίδι

Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του We’re going on a lion hunt


Mπορείτε να βρείτε διάφορες εκδοχές στα ελληνικά,όπως αυτή του elniplex. Εγώ έκανα μια διασκευή, με τη συμβολή της Κατερίνας Σπίτσα και σας την παρουσιάζω.

Ένα παιδί ντύνεται λιοντάρι και κρύβεται στη «σπηλιά». 

Οι υπόλοιποι ξεκινούν την περιπέτεια!!! Ο ρυθμός είναι ίδιος με του αγγλικού τραγουδιού. Σε κάθε «στάση» κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις (ανοίγουμε δρόμο με τα χέρια για τα χόρτα, κολυμπάμε στη λίμνη, σκαρφαλώνουμε στο βουνό, πηδάμε στις λάσπες κλπ)

Μιλάμε για τρομερή επιτυχία. Όλη την ημέρα παίζαμε το λιοντάρι, το οποίο φυσικά εμπλουτίστηκε. Έτσι συναντήσαμε λεωφορεία, δεινόσαυρους, τρένα κλπ. 

Στο τέλος της ημέρας, τα παιδιά ζωγράφισαν τι τους άρεσε από την πρώτη μας μέρα…

Καλή αρχή!!!

Αφήστε μια απάντηση