Χρόνια Πολλά Ελλάδα !






Είμαι τόπι κόκκινο
Και αν με καθαρίσεις
Άσπρο νόστιμο καρπό
Αμέσως θα αντικρίσεις
Τι είμαι;



Στις σαλάτες λέμε ΝΑΙ
Στα φρέσκα φρούτα λέμε ΝΑΙ
Στα ψαράκια λέμε ΝΑΙ
Και στα όσπρια λέμε ΝΑΙ
Στο γαλατάκι λέμε ΝΑΙ
Και στο ψωμάκι λέμε ΝΑΙ
ΟΧΙ στα πατατάκια
ΟΧΙ και στα γλυκά !!








Τι είναι σεισμός; Πότε συμβαίνει και γιατί; Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε;
Συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τα ερωτήματα αυτά αναλυτικά και….. Αιφνιδιαστικά πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού! Τα πήγαμε περίφημα !









Πρωταγωνιστής μας ο Κωνσταντίνος και ώρα για ταξίδι. 🚤
Στην τάξη μας ήρθε η μαμά του και μαζί της κατασκευάσαμε ομαδικά ένα πολύχρωμο ταξιδιάρικο καράβι με πλαστελίνη. Την ευχαριστούμε πολύ !!








Μετά τη βροχή σα βγω,
Όλοι με κοιτούν με θαυμασμό!
Έχω χρώματα επτά,
Αν μετρήσεις στη σειρά.
Τι είναι;
Το ουράνιο τόξο!!!
Το ουράνιο τόξο μας αρέσει πολύ πολύ και για αυτό σκεφτήκαμε να παίξουμε με τα χρώματά του, να πειραματιστούμε, να καλλιτεχνίσουμε και … Να το κλείσουμε σε ένα βάζο .. !


Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Όλα τα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και σε ο,τι την καθιστά δυνατή ( φαγητό, σπίτι κ.α.). Όλα αυτά συζητήθηκαν με τους μαθητές μας.
Με αφορμή την ημέρα επισκέφτηκε το σχολείο μας η ομάδα “παραμυθοκαμώματα” και παρακολουθήσαμε την αφηγηματική παράσταση “Η αλεπού που ήθελε να σώσει το δάσος”. Με την παράσταση είχαμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε αλλά και να προβληματιστούμε σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα ώστε να μπορέσουμε και εμείς με τον τρόπο μας να συμβάλουμε σε έναν ασφαλή τόπο για όλα τα ζωάκια.
Τέλος δημιουργήσαμε τις πιο όμορφες κατασκευές για τα αγαπημένα μας ζωάκια! 












Μιλάμε για τα χρώματα με αφορμή τον αγαπημένο πολύχρωμο ελέφαντα Έλμερ. Παίξαμε με τα χρώματα και δημιουργήσαμε ο καθένας τον δικό του.. Έλμερ! 












