Άρθρα ανά μήνα: Φεβρουάριος 2022
Ζώα σε χειμερία νάρκη.
Αρχικά αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Μάθαμε ποια είναι τα ζώα που κοιμούνται, γιατί κοιμούνται το χειμώνα ,πως φτιάχνουν τις φωλιές τους και που.
Είδαμε την παρακάτω παρουσίαση από το blog της συναδέλφου Ειρήνης Ματθαιάκη http://nipiagogosgiapanta.blogspot.gr/
PowerPoint-Ζώα σε Χειμερία Νάρκη
Επίσης, παίξαμε και τραγουδήσαμε πολλές φορές το αγαπημένο μας παιχνιδοτράγουδο “Θα πάω για αρκούδες”.
Το μάθαμε και στα αγγλικά.

Συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας, στο οποίο τα παιδιά έπρεπε να ξεχωρίσουν και να κόψουν ποια ζώα κοιμούνται το χειμώνα και να τα κολλήσουν στο αντίστοιχο φύλλο εργασίας.
Μαθαίνω για το Χειμώνα.
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας για το χειμώνα, μάθαμε τους μήνες του Χειμώνα, τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και τα χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ.
Αρχικά παρακολουθήσαμε στη “γωνιά του υπολογιστή” το παρακάτω βίντεο σχετικά με το χειμώνα.
Μάθαμε το τραγούδι του χειμώνα και το τραγουδήσαμε πολλές φορές.
Φτιάξαμε χειμωνιάτικα σκουφάκια με μια “μαγική” τεχνική που ενθουσίασε τα παιδιά…
Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: τα μέρη του προσώπου.

Κατά τη διδακτική ώρα των αγγλικών, τα παιδιά έπαιξαν με τον κύριο Πατάτα στη “γωνιά της συζήτησης”.

Η εκπαιδευτικός αναφέρει τις αντίστοιχες λέξεις στα αγγλικά κάθε φορά που τοποθετεί στον “κύριο Πατάτα” ένα στοιχείο στο πρόσωπό του (μάτια, μύτη στόμα, μαλλιά, αυτιά). Τα παιδιά επαναλαμβάνουν τις λέξεις που άκουσαν.
Στη “γωνιά του υπολογιστή” παρακολούθησαν τα παρακάτω βίντεο και τα τραγούδησαν.














































