Επιστροφή στο νηπιαγωγείο! (πατήστε εδώ για να εμφανιστεί όλο το άρθρο)

Αγαπημένα μας παιδιά και αγαπητοί γονείς,

Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, στο υποχρεωτικό πρωινό ωράριο (8:15 – 13:00).

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να παραμείνουμε υγιείς είναι οι απαραίτητες αποστάσεις, το συχνό και καλό πλύσιμο χεριών και οπωσδήποτε οι μικρές ομάδες (κάθε τμήμα χωρίστηκε σε δύο, ώστε σε κάθε αίθουσα να είναι το πολύ 15 μαθητές).

Σας περιμένουμε, λοιπόν, τις ημέρες που σας στείλαμε στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς σας λογαριασμούς να τα πούμε ξανά μετά από όλο αυτό το διάστημα που μείναμε σπίτι, να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να περάσουμε όμορφα… πάντα με πολλή προσοχή!

Σας περιμένουμε!

Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Μια “ιδιόμορφη” σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Τα νήπια προετοιμάζονται για το “μεγάλο σχολείο”, το Δημοτικό Σχολείο. Η μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό θεωρείται μια εξαιρετικά κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του κάθε παιδιού. Κάθε χρόνο στο Νηπιαγωγείο προετοιμάζουμε κατάλληλα τα νήπια με διάφορες δραστηριότητες, δράσεις και επισκέψεις, ώστε να αποβάλλουν τον ενδεχόμενο φόβο, άγχος και ανησυχία που νιώθουν. Δεδομένης της κατάστασης, μπορείτε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Σχολικής Ψυχολόγου, Κατερίνας Κωνσταντίνου, με θέμα την “Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, σε περίοδο μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων”, ώστε να ενημερωθείτε για το ρόλο των γονέων, καθώς και να βοηθήσετε τα παιδιά σας με διάφορους τρόπους σε αυτή τη μεταβατική περίοδο της ζωής τους.

Εγγραφές μαθητών

Οι εγγραφές μαθητών και μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-2021 ξεκινούν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 και λήγουν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για τις εγγραφές μαθητών στο Δημοτικό και εδώ την εγκύκλιο για τις εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο. 

Οι εγγραφές αφορούν μαθητές που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά, είτε στο Δημοτικό, είτε στο Νηπιαγωγείο.

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Οινοφύτων εγγράφονται τα νήπια και προνήπια που διαμένουν μεταξύ του αριστερού ορίου του οικισμού και αριστερά των οδών Λ. Αθηνών, 25ης Μαρτίου, Πύργου και Κύπρου.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές προνηπίων (δηλαδή παιδιών που στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής κλείνουν τα 4 έτη) είναι πλέον υποχρεωτική. 

Σας παραθέτουμε οδηγίες χρήσης της εφαρμογής για την ηλεκτρονική εγγραφή.

 

Γιορτή της μητέρας

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, παιδιά, γιορτάζουν οι μανούλες!!!

Η μητέρα μας είναι ο άνθρωπος που μας έφερε στη ζωή και από εκείνη την ημέρα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να έχουμε υγεία, χαρά, πίστη στον εαυτό μας, γνώσεις και όχι μόνο… κάνει ό,τι μπορεί για να μας μάθει πώς να δίνουμε και στους ανθρώπους γύρω μας χαρά, πώς να ζούμε με αγάπη. Σε αυτό το πολύ όμορφο βίντεο μπορείτε να δείτε το αλφάβητο της μαμάς!

Φέτος η γιορτή της μητέρας “πέφτει” την Κυριακή 10 Μαΐου. Ειδικά αυτή τη μέρα, λοιπόν, γεμίστε τη μανούλα σας χίλια γλυκά φιλάκια και άλλες τόσες αγκαλίτσες, ευχηθείτε της χρόνια πολλά, πείτε της πόσο πολύ την αγαπάτε και πόσο σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί… Μπορείτε να της ζωγραφίσετε, να της φτιάξετε ένα βραβείο όπως αυτό που θα δείτε εδώ, να της τραγουδήσετε το αγαπημένο της τραγούδι ή αυτό εδώ, να της προσφέρετε ένα λουλούδι ή να της αφιερώσετε ένα βίντεο σαν αυτό! Φυσικά, μην ξεχάσετε να ευχηθείτε και να κάνετε κάτι από αυτά που σας προτείνουμε και για τη γιαγιά, αφού είναι κι εκείνη μητέρα!

Τι ωραία που είναι όταν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, παιδιά, όταν δηλαδή λέμε αυτά που νιώθουμε, συμφωνείτε; Πόσο όμορφα αισθανόμαστε όταν ακούμε ένα γλυκό λόγο… Φανταστείτε με πόση χαρά θα γεμίσετε τη μανούλα σας, αλλά και όλα σας τα αγαπημένα πρόσωπα, όταν κάθε μέρα βρίσκετε κάτι όμορφο να πείτε… “Σ’ αγαπώ!”/ “Είσαι ο άγγελός μου!”/ “Μου αρέσει πολύ όταν παίζουμε μαζί!”/ “Έφτιαξες καταπληκτικό φαγητό σήμερα!” και άλλα τόσα που εσείς θα σκεφτείτε καλύτερα, γιατί θα βγαίνουν αληθινά από την ψυχή…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!