Ενημέρωση για την πλατφόρμα edupass

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα βράδυ και Πέμπτη βράδυ).

Tα φυσικά πρόσωπα (μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό)  που πρόκειται να συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία οφείλουν να φέρουν πάντοτε μαζί τους το κατά περίπτωση απαιτούμενο πιστοποιητικό/την απαιτούμενη βεβαίωση (π.χ. ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, διενέργειας rapid/pcr test) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και να το επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο στα αρμόδια όργανα. Το ίδιο ισχύει και για τη Σχολική Κάρτα, η οποία θα εκδίδεται από την πλατφόρμα  edupass.gov.gr και θα πρέπει να τη φέρουν μαζί τους καθημερινά οι μαθητές/τριες.

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το κατάλληλο εποπτικό υλικό, κατασκευές και πολλά τραγούδια. Γιορτάσαμε το ηρωικό ΟΧΙ με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης και του αγώνα των προγόνων μας, που πολέμησαν προκειμένου να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας την ημέρα της γιορτής απήγγειλαν ποιήματα, έφτιαξαν και έγραψαν το δικό τους ΟΧΙ και έκαναν παρέλαση.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια μέρα Ηλικιωμένων ή Τρίτης Ηλικίας. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να τιμήσει τους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρεται από τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Σήμερα λοιπόν που γιορτάζει η γιαγιά και ο παππούς των μαθητών μας είχαμε την ευκαιρία   να αναλογιστούμε την προσφορά και τη σοφία αυτών των ανθρώπων και να τους ετοιμάσουμε ένα δωράκι.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γιαγιάδες και τους παππούδες!!!

24 Σεπτεμβρίου 2021: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021,καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το νηπιαγωγείο μας υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Τα οφέλη της φυσικής άσκησης αποτελούν συχνά κίνητρα για την έναρξη και την καθιέρωσή της, στην καθημερινή ζωή. Η φυσική άσκηση, συντελεί, όχι μόνο στην βελτίωση και τη διατήρηση της σωματικής υγείας, αλλά και στην ψυχική και πνευματική υγεία, στην κοινωνικοποίηση, στην βελτίωση της αυτό-εικόνας, στην ηθικοποίηση έως και στην καλλιέργεια πανανθρώπινων αξιών.
Η φυσική άσκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική ευεξία, καθώς βελτιώνει την ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας προλαμβάνοντας την καρδιαγγειακή νόσο. Επίσης, συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη νοητική λειτουργία, ενώ παράλληλα βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους καθώς και στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος.  Αναπτύσσεται έτσι η σωματική δύναμη και βελτιώνεται η δομή και η σύσταση του σώματος αλλά και η υγεία των οστών.
Παράλληλα, η φυσική άσκηση επιδρά σημαντικά στην ψυχική και την πνευματική υγεία. Συνεισφέρει στην ρύθμιση του άγχους μέσω της εκτόνωσης της ενεργητικότητας.  Άτομα που ασκούνται σωματικά  εξασκούν διαρκώς την ατομική αυτοσυγκέντρωση και αυτοπειθαρχία τους, γνωρίζουν τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό και την συνολική αντίληψη του εαυτού τους. Τέλος, πλουτίζεται ο συναισθηματικός τους κόσμος.

Πηγές

https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/8166/%CE%A4%CE%A3%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91%20%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%91-%20%CE%A0%CE%A4%CE%A5%CE%A7%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%20%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91.pdf?sequence=1

«1η μέρα στο σχολείο»

Παλιοί και καινούργιοι φίλοι ήρθαν στο σχολείο μας, μπήκαν στα τμήματά τους, γνώρισαν τις δασκάλες τους και τους συμμαθητές τους!!!!

Στο τέλος της ημέρας, οι μαθητές μας πήραν και ένα δωράκι, φτιαγμένο με πολύ αγάπη από τις δασκάλες τους!!!

“Άσε το φουρφούρι να γυρνά, να διώξει κάθε φόβο και λύπη μακριά, για να είναι σαν το γλειφιτζούρι γλυκιά η σχολική σου η χρονιά!” 

Καλωσορίζουμε επίσημα, τους μαθητές του νηπιαγωγείου μας, δίνοντας τους την υπόσχεση ότι θα περάσουμε μία συναρπαστική χρονιά!!!

«Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ»

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Επίσης, η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

Δημοσιεύθηκε

agiasmos

« Αγιασμός»

Το ταξίδι των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου Οίας για τη νέα σχολική χρονιά, ξεκίνησε με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στις 10.30 π.μ στον προαύλιο χώρο του σχολείου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις)!!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!