Παιχνίδια δημιουργικότητας-αντίληψης-συντονισμού κινήσεων

 

Παιχνίδι: Τι μπορώ να κάνω με ένα χαρτί;

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι εφημερίδες, περιοδικά και οποιαδήποτε  χαρτιά έχετε στο σπίτι και δεν τα χρειάζεστε. Ανακαλύψτε πόσοι ήχοι μπορούν να ακουστούν από ένα χαρτί!

Κουνήστε το χαρτί, χτυπήστε πάνω του την παλάμη σας, τσαλακώστε το, σκιστέ το, φυσήξτε το, τεντώστε το και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε! Τώρα κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να μαντέψετε σωστά τον ήχο!

Πηγή: prod.schools.ac.cy (Προδημοτική εκπαίδευση, ενδεικτικό υλικό παιδαγωγικής στήριξης μαθητών/τριών).

 

Παιχνίδι: Τρίλιζα με καπάκια!

Το παιχνίδι παίζεται με δύο παίκτες. Σε ένα χαρτί τραβάμε οριζόντιες και κάθετες γραμμές ώστε να το χωρίσουμε σε τετράγωνα. Κάθε παίκτης έχει μερικά καπάκια, ο καθένας διαφορετικό χρώμα. Εναλλάξ αρχίζουν να τοποθετούν τα καπάκια πάνω στα τετράγωνα. Νικητής θα είναι αυτός που θα βάλει πρώτος 3 καπάκια στη σειρά (οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια) ή αυτός που θα φτιάξει τις πιο πολλές τρίλιζες!

Πηγή: prod.schools.ac.cy (Προδημοτική εκπαίδευση, ενδεικτικό υλικό παιδαγωγικής στήριξης μαθητών/τριών).

Παιχνίδι: Η τακτοποίηση της μπουγάδας!

Αφού έχουμε μαζέψει την μπουγάδα μας παροτρύνουμε τα παιδιά να ομαδοποιήσουν τα ρούχα με βάση κάποιο κριτήριο. Το κριτήριο το αποφασίζουμε μαζί με τα παιδιά ή το αποφασίζουν μόνα τους. Για παράδειγμα, μπορούν να χωρίσουν τα ρούχα σε κατηγορίες όπως το χρώμα ( μονόχρωμα-πολύχρωμα), το είδος ( μπλούζες, παντελόνια κτλ) ή το ύφασμα (βαμβακερό, πλεκτό κτλ). Επίσης, μπορούν να βρουν ποιες κάλτσες είναι ίδιες και να φτιάξουν τα ζευγαράκια με τον πιο ευχάριστο τρόπο!!

Πηγή: πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σχολικής ψυχολογίας και εργαστήριο σχολικής ψυχολογίας, τμήμα ψυχολογίας, ΕΚΠΑ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *