2 Απριλίου 2024 – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, συζητήσαμε για τα βιβλία και τα παραμύθια του γνωστού Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).  Είναι η μέρα γέννησης του, που καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ως Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής του Παιδικού Βιβλίου.  Φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθούμε σε αυτόν,  καθώς μας χάρισε τόσο υπέροχες αφηγήσεις που φτάνουν μέχρι και σήμερα στα παιδιά μας. Μερικά από αυτά είναι “Το ασχημόπαπο”, “Η μικρή Γοργόνα”, “Το μολυβένιο στρατιωτάκι” και πολλά ακόμα αγαπημένα.

Εμείς βγήκαμε στην αυλή, μαζέψαμε φύλλα, μικρά λουλουδάκια και άνθη και τα μετατρέψαμε σε σελιδοδείκτες. Το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του σελιδοδείκτη και το πήρε σπίτι του, για να το τοποθετήσει στα παραμύθια που διαβάζουν με τους γονείς τους.

IMG 1461

Τα τοποθετήσαμε σε κίτρινο χαρτί και τα πλαστικοποιήσαμε ώστε να γίνει σκληρό και να διαχωρίζει τις σελίδες του βιβλίου. Τα παιδιά το χάρηκαν και ήθελαν να φτιάξουμε περισσότερους και με διαφορετικά υλικά.