Παρουσίαση του νέου βιβλίου της κας. Βενιέρη Σταυρούλας

Πατουσάκια ευγενικά ίσα μα και διαφορετικά

Κατά τη διάρκεια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα τη Διαφορετικότητα, είχαμε την τιμή και την υπέροχη εμπειρία να μας παρουσιάσει εξ ‘αποστάσεως η ίδια η συγγραφέας το νέο της βιβλίο “Πατουσάκια ευγενικά, ίσα μα και διαφορετικά”.
Στο νέο της παραμύθι η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, θίγει με τρυφερότητα το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ισότητα. Δεν υπήρχε καταλληλότερος τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για έναν τέτοιο όρο όπως είναι η διαφορετικότητα.

Κύριος στόχος της ιστορίας είναι να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά τους και να το υποστηρίζουν στον μέγιστο βαθμό.
Περιγράφοντας τη ζωή σε μια Πολιτεία όπου κατοικούσαν οικογένειες από… πατούσες μαζί με τα παιδιά τους, τα πατουσάκια, προάγει την αξία της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας, ανεξάρτητα από τη χώρα όπου κατάγονται, τη γλώσσα, την οικονομική τους κατάσταση ή την εξωτερική τους εμφάνιση.

Με την ιστορία αυτή θέλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά την έννοια της αλληλεγγύης, της ισότητας και της συνύπαρξης, παρά τα διαφορετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά , που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Παρά τις πολλές απουσίες που είχαμε λόγω ιώσεων τα παιδιά που το παρακολούθησαν ξετρελάθηκαν και πήραμε υπόσχεση από την κυρία Βενιέρη ότι θα υπάρξει και δεύτερη παρουσίαση βιβλίου μέχρι το τέλος της χρονιάς.
IMG 0958IMG 0953
patousakia evgenika 1
IMG 1768
Μετά το τέλος της αφήγησης τα παιδιά ζωγράφισαν τι τους έκανε εντύπωση και τι τους άρεσε πιο πολύ στην ιστορία. Ευχαριστούμε θερμά την κα. Βενιέρη , για την εξαιρετική εμπειρία και για τις ιδέες που μας παρείχε για διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου.