Χελιδονίσματα…

1η μέρα της Άνοιξης σήμερα και παρόλο που ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα την Άνοιξη, εμείς γεμίζουμε την τάξη με λουλούδια και χελιδονάκια. Αφού συζητήσαμε για τον ερχομό της Άνοιξης, τι αλλάζει στη φύση, στα ζώα, στις συνήθειες των ανθρώπων αλλά και στην καθημερινότητά τους κατασκευάσαμε το δικό μας χελιδόνι. Τα παιδιά έκοψαν, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν το δικό τους χελιδόνι που προαναγγέλλει τον ερχομό της Άνοιξης.
IMG 1196

Ακούσαμε τα κάλαντα της Άνοιξης, είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο για το μακρινό ταξίδι που κάνουν τα χελιδόνια και φυσικά φτιάξαμε τον Μάρτη μας και το φορέσαμε στο χέρι για να μην μας κάψει ο ήλιος.
IMG 1194

Οι αμυγδαλιές δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά από την Άνοιξη, οι οποίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τα μέσα του Φλεβάρη. Στο δρόμο για το σχολείο υπήρχε μια ανθισμένη αμυγδαλιά και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρουμε στην τάξη ένα κλαδί και στη συνέχεια να ζωγραφίσει το κάθε παιδί τη δική του αμυγδαλιά χρησιμοποιώντας για πινέλο μπατονέτες. Τέλος στο ολοήμερο τμήμα έκαναν ομαδική εργασία με μια φανταστική αμυγδαλιά, η οποία στόλισε την τάξη μας.
IMG 1769