Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα

Απόκριες χωρίς κλόουν δε γίνεται. Όλες αυτές τις μέρες κατασκευάσαμε, ζωγραφίσαμε, συναρμολογήσαμε με χαρτάκια σε διάφορα σχέδια κλόουν και φιγούρες για να στολίσουμε την τάξη μας. Παίξαμε διάφορα γλωσσικά παιχνίδια και μάθαμε το νέο γραμματάκι του Κλόουν , το Κ,κ. Εύκολο και για τα μεγάλα αλλά και για τα μικρά παιδάκια που το έγραψαν, το φώναξαν δυνατά και το ανακάλυψαν μέσα σε λέξεις.
IMG 1267

Έφτασε η Καθαρά Δευτέρα και δεν θα μπορούσαμε να μην φτιάξουμε τον δικό μας χαρταετό. Ένα έθιμο που κρατάει και τα παιδιά ανυπομονούν να αναβιώσουν κάθε χρόνο. Αφού μιλήσαμε για τα φαγητά της ημέρας, ποια είναι τα φαγητά που τρώμε, τα οποία λέγονται νηστήσιμα, ποια είναι τα φαγητά που δεν επιτρέπεται να φάμε, τα αρτύσιμα, εκείνη την ημέρα, γνωρίσαμε έθιμα από άλλες περιοχές και μιλήσαμε για την Κυρά Σαρακοστή. Παίξαμε παιχνίδια στην αυλή με στεφάνια και όλα τα παιδάκια διασκέδασαν . Φεύγοντας το κάθε παιδί πήρε τον χαρταετό του που έβαψε μόνο του με χαρτάκια γκοφρέ τα οποία βρέξαμε ελαφρά. Το χρώμα βγήκε στο κανσον χαρτόνι και έτσι δημιουργήθηκε ένας πολύχρωμος χαρταετός.
IMG 1771
Τέλος, στο μάθημα των Αγγλικών έφτιαξε το κάθε παιδί από έναν υπέροχο ατομικό χαρταετό και έμαθαν πως στα Αγγλικά ο χαρταετός λέγεται Kite.
IMG 1264