Απόκριες!!

Έφτασαν οι Απόκριες και τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση ξεκίνησαν να μαθαίνουν για τα ήθη και έθιμα των αποκριών της περιοχής μας, αλλά και τα έθιμα άλλων περιοχών. Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και τα παιδιά προσήλθαν με τις στολές τους, ενώ προς το τέλος του ημερήσιου προγράμματος γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη με μουσική και χορό. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Νιάτων για την προσφορά τους σε φαγητό και χυμούς. Με αυτόν τον τρόπο “τσίκνισαν” και τα μικρά παιδάκια και κατάλαβαν ακόμα καλύτερα τη σημασία της ημέρας για την οποία συζητήσαμε.
IMG 1217
Με αφορμή την ιστορία του Αρλεκίνου της Ζωρζ Σαρή, την οποία διαβάσαμε, θυμηθήκαμε τον σπουδαίο ζωγράφο Pablo Picasso ο οποίος είχε δημιουργήσει και συγκλονιστικούς πίνακες με τον Αρλεκίνο. Η ιστορία του Αρλεκίνου συγκίνησε τα παιδιά και γι’αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε όλοι από μια στολή, σαν του Αρλεκίνου.
IMG 1259IMG 1262IMG 1270
Σχηματίσαμε το Α,α του Αρλεκίνου , το γράψαμε, το ζωγραφίσαμε και το κατασκευάσαμε σε μορφή Αρλεκίνου.
IMG 1283
Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, τα παιδιά έφυγαν με τη στολή που έφτιαξαν τα ίδια με τα χεράκια τους. Κόλλησαν πολλά χρωματιστά χαρτάκια, τα οποία είχαν κόψει σε ρόμβους, πάνω σε μαύρες σακούλες, ζωγράφισαν και το καπέλο του Αρλεκίνου και έτοιμη η στολή!