Φθινοπώριασε….

Φθινοπωρινό τοπίο...

Ήρθε το Φθινοπωράκι και άλλαξαν τα χρώματα στη φύση αλλά και στην τάξη μας. Αφού συζητήσαμε για τις μεταβολές του καιρού, της θερμοκρασίας και της ώρας, δημιουργήσαμε το δικό μας φθινοπωρινό τοπίο για να στολίσουμε την τάξη μας. Δέντρα γυμνά, ξερά φύλλα σε καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις έκαναν την εμφάνισή τους. Συζητήσαμε για τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής και τα παιδιά έφεραν από ένα φρούτο που επιθυμούσαν στο σχολείο για να το παρατηρήσουμε και να μας μιλήσει γι’ αυτό. Η ανταπόκριση μεγάλη, και το σχολείο μας γέμισε από φρουτένια αρώματα και χρώματα. Αφού τα ομαδοποιήσαμε ανά χρώμα και ανά μέγεθος, τα ονοματίσαμε και γράψαμε και νέες λέξεις, ψηφίσαμε ποιο είναι το αγαπημένο φρούτο του καθενός. Με διαφορά βγήκε το σταφύλι.
Δραστηριότητες με τα φρούτα....
Χρησιμοποιήσαμε τα φρούτα ώστε να παίξουμε κινητικά παιχνίδια. Σκοπός ήταν να μεταφερθούν τα φρούτα χωρίς να πέσουν κάτω, στηρίζοντας τα κάθε φορά, σε ένα μέρος του σώματος. Τα στηρίξαμε στο κεφάλι, στον ώμο, στο λαιμό και φυσικά γελάσαμε πολύ γιατί δεν τα καταφέρναμε πάντα.
Κινη
Και αφού υπήρχαν τόσα φρούτα στην τάξη μας φτιάξαμε και τη δική μας φρουτοσαλάτα, δροσερή και πλούσια σε βιταμίνες, για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.