1 Οκτωβρίου 2023 – Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων και φυσικά ετοιμάσαμε μια κάρτα για την γιαγιά και τον παππού. Μέσα έχει μια υπέροχη ζωγραφιά από τα χεράκια του κάθε μαθητή, την οποία προσφέρει με τόση αγάπη. Τα δύο αυτά πρόσωπα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών και δεν θα μπορούσαμε να την παραλείψουμε και να μην δημιουργήσουμε κάτι από καρδιάς.

Κάρτα για τον παππού και την

Κάρτα για τον παππού και τη γιαγιά

Μήνας γνωριμίας

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας εξοικείωσης των παιδιών με τη νέα καθημερινότητα του σχολείου. Για το λόγο αυτό τα παιχνίδια γνωριμίας έχουν πρωταρχικό ρόλο τις πρώτες μέρες, μέσα από τα οποία τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους και εξοικειώνονται με τον χώρο. Για να γνωριστούμε λοιπόν ζωγραφίσαμε την οικογένεια μας, το αγαπημένο μας φαγητό, τι μας αρέσει να παίζουμε και πολλά άλλα, τα οποία δείξαμε στην ολομέλεια. Για να μάθουμε τα ονόματα των φίλων μας, τα φωνάξαμε δυνατά, τα είπαμε ψιθυριστά, τα ζωγραφίσαμε. Κατασκευάσαμε το αρχικό του ονόματος μας με φύλλα που μαζέψαμε από την αυλή του σχολείου μας, καθώς κ με πολύχρωμο γκοφρέ και στολίσαμε την τάξη μας για να τα βλέπουμε και να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές ήρθαν πιο κοντά και άρχισαν να δημιουργούνται οι πρώτες φιλίες.

IMG 9744

Λίγα πράγματα για μένα…

IMG 9840

IMG 9771

Το αρχικό του ονόματός μου

ghyu

Παιχνίδια γνωριμίας & συνεργασίας

Εννοείται ότι στο τέλος της πρώτης εβδομάδας πήραμε όλοι στέμμα επιβράβευσης, αφού καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη εβδομάδα μας στο νηπιαγωγείο.
IMG 9741

Σεπτέμβριος 2023

IMG 9718

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα σχολεία γέμισαν και πάλι με παιδικές φωνούλες. Η πρώτη μέρα είναι η πιο δύσκολη για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς που αποχωρίζονται για πρώτη φορά τα παιδάκια τους. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μην υποδεχτούμε γλυκά τα παιδάκια μας, με ένα δωράκι καλωσορίσματος. Μια κατασκευή με ένα γλύκισμα και ένα όμορφο σημείωμα με ευχές από τις δασκάλες. IMG E9694
Βγάλαμε και την πρώτη φωτογραφία μας στο σχολικό photo booth για να θυμόμαστε την πρώτη μέρα στο σχολείο μας! Καλή Σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια!