ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ( ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ 4)

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Μια μέρα πολύ σημαντική που  θυμόμαστε όλοι  με καμάρι τους προγόνους μας και  τους τιμούμε σαν ήρωες  όπως τους αξίζει!!!

Δεν ήταν τα τουφέκια και τα σπαθιά που τους έκαναν μεγάλους αλλά

η Ψυχή

Η αδάμαστη Ψυχή τους που τους ένωσε όλους κάτω από το λάβαρο της Ελευθερίας και τους έκανε θεριά ανήμερα μπροστά στον κατακτητή…

Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά που μπορεί να μην φαίνεται ξεκάθαρα, αλλά είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό.

Και μόνο Ενωμένοι κάτω από το λάβαρο της Λευτεριάς και της Αγάπης μπορούμε να τον νικήσουμε.
Ποιοι είναι ήρωες του σήμερα; είναι  παντού…οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ. του φαρμακείου, η καθαρίστρια, ο κούριερ, ο οδοκαθαριστής, ο αστυνομικός, ο φαντάρος…

Οι άνθρωποι που αγόγγυστα τρέχουν μέσα στα νοσοκομεία και στις κλινικές για να φροντίζουν όποιον έχει την ανάγκη τους
Σε σένα και σε μένα που κλειστήκαμε οικειοθελώς στα σπίτια μας, για να αυξήσουμε τις πιθανότητες της ζωής ολόγυρα μας.

Πολιορκημένοι αλλά Ελεύθεροι ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον χωρίς φόβο, γιατί ξέρουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Έχουμε αυτήν την αδάμαστη σπίθα στην ματιά μας και την άσβεστη φλόγα στην καρδιά μας που μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να μας μεταμορφώσει σε Ηρωικούς Ανθρώπους..

Και νιώθω   συγκίνηση και θαυμασμό όχι γιατί θυμάμαι τους ένδοξους προγόνους μας, αλλά γιατί είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι μας χειροκροτούν και μας εμψυχώνουν για να συνεχίσουμε ενωμένοι να σπέρνουμε φως στα σκοτάδια μας τιμώντας Τους.

Μια ωραία ιδέα είναι αυτή τη μέρα τα  παιδάκια του νηπιαγωγείου μας  να μάθουν , να απαγγέλλουν, να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο του ποιητή Διονύσιου Σολωμού , να μάθουν τι σημαίνει ελευθερία, τι σημαίνει εθνικός ύμνος. Έχουν όλες οι χώρες τον δικό τους εθνικό ύμνο; Σε ποιες περιπτώσεις τον τραγουδάμε ή τον ακούμε;

Βρήκα ένα φύλλο εργασίας ” Το Κρυπτόλεξο του Εθνικού μας Ύμνου“, όπου οι λέξεις κρύφτηκαν και εμείς ψάχνουμε να της βρούμε, γιατί χάθηκαν…και  τις κυκλώνουμε .(Τα παιδιά γνωρίζουν τη διαδικασία)

Το φύλλο εργασίας μπορείτε να το εκτυπώσετε απο τον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://pythagoreionip.blogspot.com/2014/03/blog-post_11.html

Όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία όλες οι εργασίες θα μπουν στο φάκελο των παιδιών….

Εργασία της Μαρίας…

Η Εργασία του Ανδρέα…

Σε όλους εμάς στέλνω όλη την αγάπη και το σεβασμό μου!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ