ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

    Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940; Παρακολουθήσαμε διάφορα βίντεο από το youtube και συζητήσαμε για την ηρωική αντίσταση και νίκη των Ελλήνων  κατά των Ιταλών, είναι ένα ιστορικό γεγονός που εντάσσεται στα πλαίσια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (1939-1945).

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β’Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

Παίξαμε με το γράμμα Ο … ,  και επικεντρωθήκαμε στη λέξη ΟΧΙ που φωνάξανε όλοι οι Έλληνες με μια φωνή και μια ψυχή το 1940!!! το σχηματίσαμε με το σώμα μας, το σχεδιάσαμε με κορδόνια, με ράβδους, με καπάκια νερού, με τουβλάκια και το γράψαμε…

Στη συνέχεια μιλήσαμε για την Ελληνική σημαία μας και τι συμβολίζει…

Τα χρώματα γαλάζιο και λευκό συμβολίζουν το Γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το Λευκό των αφρισμένων κυμάτων.

Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της Ελληνικής Επανάστασης,

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ”.

Ο Λευκός Σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και την συμβολή της Εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Βάλαμε στη σειρά τα κομμάτια της σημαίας από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

Πήραμε από μια πέτρα θαλάσσης και ξεκινήσαμε να χρωματίσουμε τη δική μας  σημαία, αφού πρώτα με χαρτοταινία σχηματίσαμε το σταυρό.