ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗ

Αφού παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας και συστηθήκαμε με το όνομα μας τις πρώτες μέρες ξεκινήσαμε και προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε και να διερευνήσουμε τις απόψεις και τα βιώματα των παιδιών σχετικά με όσα μπορούν να καταφέρουν μόνα τους και όσα χρειάζονται βοήθεια. Με διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις που πήραμε από τα παιδιά καταλήξαμε στη δημιουργία ενός εννοιολογικού χάρτη.

1.Σκεφτείτε ένα πράγμα το οποίο μπορείτε να καταφέρετε μόνοι σας

     2.Υπάρχουν πράγματα που δε μπορείτε να καταφέρετε μόνοι σας;

3. Σκεφτείτε σε ποια πράγματα σας βοηθάνε οι γονείς σας, ένας φίλος σας, η κυρία σας στο σχολείο.

Ακούσαμε το παραμύθι » Του Σχοινιού τα Μανταλάκια» συζητήσαμε την ιστορία και αφού την κατανοήσαμε ξεκινήσαμε με βιωματικό τρόπο να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα επί  του θέματος… για να δούμε. Αρχικά μόνοι μας και στη συνέχεια σε ομάδες.

1. Να μετακινήσουν ένα τραπέζι,

2. Να σηκώσουν το παγκάκι

3. Να σηκώσουν έναν φίλο  τους ψηλά.

Συνειδητοποιήσαμε  ότι πολλά πράγματα δεν καταφέρνουμε να κάνουμε μόνοι μας και καλό είναι να συνεργαζόμαστε  για να βρούμε  λύσεις…

Ήρθε η ώρα για παιχνίδια συνεργασίας…

Πήραμε μανταλάκια, ένα σχοινί και ξεκινήσαμε με ομάδα των δυο και με κλειστά μάτια και καλή διάθεση!!!

Στη συνέχεια σε φύλλο εργασίας τα παιδιά ζωγράφισαν  τα μανταλάκια δίνοντας τα χαρακτηριστικά των φίλων τους και το όνομά τους. Στη συνέχεια ζωγράφισαν  τι μπορούν να καταφέρουν όλοι μαζί.

Παρακολουθήσαμε το animation, «the power of teamwork» το οποίο παρουσιάζει 5 διαφορετικές ιστορίες για τη δύναμη της ομαδικής εργασίας… Με διάφορες ερωτήσεις   κατανοήσαμε  την ιστορία και καταγράψαμε ποια  πράγματα μπορούμε να κάνουμε μαζί; Καταγράφουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε μόνοι και τα παιχνίδια που χρειάζονται περισσότεροι. Ποια μας αρέσουν;

Το συμπέρασμα είναι ότι όταν δουλεύουμε ως ομάδα έχουμε πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι αποφασίζουμε να φτιάξουμε ομάδες ,ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών στην τάξη,( π.χ. 5 ομάδες, με 3 μέλη η κάθε ομάδα).

Ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε την ομάδα μας.

 Κάθε παιδί ρωτάει το ζευγάρι του για το αγαπημένο του Χρώμα, Ζώο, Φαγητό, Αριθμό, παιχνίδι…

Και συνεχίζουμε…

Αφήστε μια απάντηση