ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΥΤΕΜΑΤΑ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 10)

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΑΞΗΣ

Συνεχίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα κάνοντας το ημερολόγιο μας με αριθμό της ημερομηνίας ή το γράμμα από το οποίο αρχίζει η ημέρα ή ο μήνας και λέμε τα νέα μας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΥΤΕΜΑΤΑ

Τι ωραίο που είναι να φυτρώνει ένας σπόρος, να βγαίνει ένα βλαστάρι και να μεγαλώνει το φυτό. Οι φακές των Χριστουγέννων είναι μια ακόμα ευκαιρία να κάνουν υπομονή τα παιδιά μέχρι την πολυπόθητη μέρα… Σε βαζάκι τοποθετούμε βαμβάκι με φακές  ραντισμένες με μερικές σταγόνες νερό και ακόμα ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι αποπάνω,  η σε πορτοκάλι φρούτο αφού το κόψουμε στη μέση και το αδειάσουμε  το γεμίζουμε με χώμα και μερικές  φακές. Κάθε μέρα το παιδί με μερικές σταγόνες ποτίζει το βαζάκι. Αρχίζουν να φαίνονται οι ρίζες, το κοτσάνι, και αργότερα τα φυλλαράκια. Σε λίγο αφαιρούμε το βαμβάκι και έτοιμο να δεθεί με μια κορδέλα και να στολιστεί μέσα στο σπίτι… 

Περιμένουμε με ενθουσιασμό να δούμε και τα υπόλοιπα φυτά πόσο θα μεγαλώσουν…

ΟΥΠΣ ….Το φυτό της μικρής μου Μαρίας μετά απο μερικές ημέρες μεγάλωσε!!! 

 ΤΟ ΧΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ( Γλωσσικό παιχνίδι)

Παίζοντας το παιχνίδι ενημερώνουμε τα παιδιά ότι θα πρέπει να ανοίγουν αλλά και να κλείνουν τα μικρόφωνα τους για να μιλήσουν στην, γιατί εμείς δεν θα βλέπουμε να  τα διαχειριστούμε. Ακόμα και στην τοποθέτηση της κάρτας στο κεφάλι μας, ζητάμε την βοήθειά τους να την βάλουμε σωστά σε οριζόντια ή κάθετη θέση. Έτσι αυξάνεται η διάδραση και η συμμετοχή των παιδιών στο παιχνίδι αυτό. Κλείνουμε τα μάτια μας με ένα μαντήλι.
ιδέα απο το

https://e-children.blogspot.com/#axzz6fymwoKRa

Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

Ακούσαμε το παραμύθι , συζητήσαμε τι μας άρεσε περισσότερο και γιατί; Δυστυχώς έχω μόνο δυο φωτογραφίες από τα παιδιά…