ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Την προηγούμενη μέρα ένα παιδάκι μας είπε ότι απέναντι από το χωράφι που διανύουμε έχει πολλές αγελάδες και αν μπορούμε να πάμε να τις δούμε. Χαλάμε χατίρια εμείς; Όχι φυσικά.

Ξεκίνησαμε ως μικροί ερευνητές που είμαστε  να πάμε στη φάρμα των αγελάδων με το φίλο μας το σκύλο που μας έδειχνε το δρόμο και μας  προστάτευε μεχρι να φτάσουμε..

Η ερώτηση μας…

Τι θέλετε να μάθετε για τις αγελάδες; Πως περνάνε, αν έχουν φίλους; Αν έχουν παιδιά; Τι τρώνε; Που κοιμούνται; Το γάλα τους πως το βγάζουν;  Ξεκινήσαμε λοιπόν  να μάθουμε τα πάντα για τη ζωή τους.

Για καλή μας τύχη στο δρόμο μας συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη της φάρμας ο οποίος με χαρά μας παρέπεμψε στον υπεύθυνο του κ. Ζαφείρη να μας ξεναγήσει στην μονάδα του.

Πριν μπούμε στη μεγάλη φάρμα μπροστά μας  συναντήσαμε τα πρώτα ζώα που ήταν μικροί αρσενικοί ταύροι που μάθαμε εκ των υστέρων απο τον κ. Ζαφείρη. Τους είδαμε , τους χαιρετίσαμε , φοβηθήκαμε λιγάκι γιατί έτρεχαν  και ερχόταν κοντά μας γρήγορα. Εμείς όμως σταθήκαμε πιο δυνατοί… Ωραία εμπειρία!!!

 

Συναντήσαμε τον κ. Ζαφείρη και μας λύθηκαν οι απορίες μας. Μάθαμε και πολύ ωραία πράγματα για τις αγελάδες που δεν ξέραμε…. ότι είναι πολύ έξυπνες, ότι κάνουν φίλες και βοηθάει η μια την άλλη και ότι αγαπουν πολύ τα μωρά τους.

 

Αυτή η αγελάδα είναι έγκυος…πολύ συγκινητικό!

Στη συνέχεια πήγαμε και στην αποθήκη  με  τις ζωωτροφές  των αγελάδων όπου ο κ. Ζαφείρης  μας μίλησε για την προέλευση τους.

  Ευχαριστούμε θερμά για την ωραία ξενάγηση στο χώρο σας  και την  πρόταση του κ. Ζαφείρη   να ξανάρθουμε, για να δούμε και το άρμεγμα των αγελάδων, διότι δεν μας  έφτασε η ώρα…Να είστε σίγουροι ότι δε θα χάσουμε με τίποτα αυτή την εμπειρία!

  

Αφήστε μια απάντηση