ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ

Πολλές φορές ακούμε ανθρώπους οι οποίοι μας λένε πως είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Μερικές φορές λέμε μια όμορφη ιδέα που έχουμε στους φίλους μας, κι εκείνοι γελούν περιπαιχτικά λέγοντάς μας πως “αυτά, απλά δε γίνονται.”

Και πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κάνει απλά τα όνειρά τους πραγματικότητα, αλλά έχουν πάει πολύ πιο πέρα από αυτά, σε άλλα όνειρα και νέες πραγματικότητες.

Eμείς ονειρευόμαστε δε φοβόμαστε…Έχουμε επίμονη αισιοδοξία, πίστη,  θέληση και πολύ όρεξη για όμορφες δράσεις στο σχολείο μας! Έτσι τα όνειρα μας  γίνονται  αληθινά . Όλα αυτά  μας  δυναμώνουν και  μας κρατάνε ζωντανούς.

Με αφορμή το τραγούδι που ακούσαμε «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας» και δυο φίλους που μας έφερε η συνάδελφος κ. Γεσθημανή να μας μιλήσουν για τα δικά τους όνειρα ξεκίνησε μια συζήτηση με τα παιδιά αν κάνουν όνειρα και πια θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν;

Ξεκινήσαμε να φτιάξουμε  τα δικά μας καραβάκια τα οποία τα θέλαμε πολύχρωμα και όχι άσπρα.

Σκεφτήκαμε μια τεχνική με τέμπερες και σφουγγάρια και ευκαιρία να  μάθουμε και την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής. 

 

ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗ

Το καράβι μου κυρία μπορεί να γίνει και καπελάκι είπε ο μικρός μου Παύλος…

Τα όνειρα μας πολλά και όμορφα…

Να δώ τον Αη Βασίλη, να δώ τον Ρόζ Πάνθηρα, να μην πηγαίνει ο μπαμπάς στη δουλειά, να οδηγήσω ελικόπτερο. Να μπώ με όλη την οικογένεια μου σε αεροπλάνο, να βρέχει αστέρια, να προσέχω ένα μωρό.Να πέφτουν απο τον ουρανό τριαντάφυλλα , να έχει ζαχαρωτά στο δρόμο. Να κατασκευάσω ένα δύσκολο παιχνίδι, να γράψω ένα τραγούδι, να δώ ένα μετεωρίτη. Να δώ έναν αληθινό μονόκερο, να πατήσω πάνω σε ένα ουράνιο τόξο, να γίνω γοργόνα και να κολυμπάω στο βυθό.Θέλω να περπατάω στον αέρα, θέλω να κάνω πολλούς φίλους, θέλω η μαμά μου όταν γυρίζω απο το σχολείο  να είναι στο σπίτι.Να δω ένα αληθινό δεινοσαυράκι, να δω ένα αληθινό μωρό Πάντα. Να πηγαίνω θάλασσα με τη νονά μου. Θέλω να χιονίζει παγωτό. Θέλω να πάω σε ένα Λούνα πάρκ. Θέλω να πάρω ένα μεγάλο ποδήλατο. Το χειμώνα να παίζω με τους φίλος μου χιονοπόλεμο. 

Ευτυχώς όμως τα παιδιά, με το πείσμα τους και την επιμονή τους, μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, να αγνοούν τα αποθαρρυντικά λόγια των μεγάλων και να πραγματοποιούν θριαμβευτικά τα όνειρά τους.  

Τα δικά μας παιδικά  όνειρα όμως θα πραγματοποιηθούν με διασκεδαστικό και δελεαστικό τρόπο…

Ακούστε τι θα κάνετε:

Θα  κρεμαστούν σε ένα κλαδάκι, ή  σε μια τριανταφυλλιά  έξω στην αυλή ένα ολόκληρο βράδυ και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στη θάλασσα!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που ο μικρός Σάββας είπε:

Κυρία μπορεί να ταξιδέψει και στο ποτάμι που έχουμε στο χωριό μας; Εννοείται ότι μπορεί!

 Ευχόμαστε αγαπημένα μας παιδάκια να κυνηγήσετε τα μεγάλα όνειρα  σας

και η ελπίδα σας ποτέ να μη σβήσει απ την καρδιά σας  …

Αυτά τα  αναμνηστικά  είναι για τα παιδιά που ονειρεύονται που τολμούν και αγαπούν τα όμορφα!!! 

Με Αγάπη οι κυρίες σας…