ΒΡΟΧΗ-ΒΡΟΧΟΥΛΑ( ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ12)

Καλημέρα παιδάκια μου…

Σήμερα είναι 3 Άπριλίου 2020 ημέρα Παρασκευή… σας στέλνω αυτές τις δραστηριότηυες για να πέρασετε ένα  όμορφο διασκεδαστικό και απολαυστικό Σαββατοκύριακο!!!

ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

Με αφορμή τις βροχερές ημέρες μια ωραία ιδέα είναι να παίξετε με τη βροχή. Να δείτε εικόνες και να ακούσετε διάφορους ήχους βροχής.

Ψιχάλες, βροχή που σταδιακά δυναμώνει, βροντές, και καταιγίδα…Τι κάνουμε παιδιά όταν βρέχει; Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας; Σας αρέσει η βροχή; Ναί ή Όχι ;σε τι βοηθάει η βροχή;

Περιμένουμε απαντήσεις απο τα παιδιά και αν θέλουμε τις γράφουμε.

Στη συνέχεια ρωτάμε τα παιδιά για το πως και με τι θα μπορούσαμε εμείς να δημιουργήσουμε τους ήχους της βροχής;

Πάρτε ιδέες και το παιχνίδι ξεκινάει…

χτυπώντας τους δείκτες και τους μέσους μας μεταξύ τους

( είναι οι πρώτες ψιχάλες),

συνεχίζουμε χτυπώντας πολύ σιγανά και αργά παλαμάκια,(οι ψιχάλες γίνονται ποιο πολλές), σταδιακά τα παλαμάκια γίνονται ποιο γρήγορα και ποιο δυνατά ,

(είναι όταν πιάνει πια βροχή).

Στη συνέχεια χτυπάμε με τα χέρια μας το στέρνο μας και την κοιλιά μας και πάμε προς την καταιγίδα όπου με τα χέρια μας χτυπάμε τα μπούτια μας… 

Για την καταιγίδα όμως χρειαζόμαστε και τις βροντές. Για να το πετύχουμε αυτό ενώ χτυπάμε τα χέρια μας στα πόδια μετράμε και λέμε 1,2,3 πηδάμε όλοι μαζί και ο ήχος που  κάνουν τα πόδια είναι η βροντές μας !!!

Μπορείτε μετά να δείτε αυτό το βίντεο πως παίζουν με τη βροχή…

Αφού τελειώσουμε τις πάνω δραστηριότητες λέμε  στα παιδιά ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να δημιουργήσουμε τη δική μας βροχή και αυτός είναι ένα μουσικό όργανο που ονομάζεται Βροχοποιός και μπορούμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας.

Κόβουμε  τα καλαμάκια (χρωματιστά) σε μικρά κομματάκια και  γεμίζουμε τα μπουκαλάκια νερού (μικρά).

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ρυζάκι, λίγη φακή και λίγο φασόλι . Τα βάφουμε αν θέλουμε  όπως μας αρέσει και έτοιμος ο βροχοποιός… 

Ενδεικτικές φωτογραφίες απο παλιά δραστηριότητα…

Τα μπουκάλια νερού γίνονται αυτοσχέδια μουσικά όργανα με αποτέλεσμα  γυρνάμε περιστροφικά τον βροχοποιό για τη σιγανή βροχή και τον κουνάμε πάνω κάτω για να δημιουργήσουμε την καταγίδα . Δηλ. πιάνουμε το μπουκάλι απο τις δυο άκρες και γυρίζουμε σιγά-σιγά και μετά πάνω κάτω.

Περιμένω φωτογραφίες και όσοι μπορούν μικρά βιντεάκια….

                                                             Καλά να περάσετε…

Εφτασαν οι πρώτες δημιουργίες απο τη μικρή μου Μαρία και το βιντεάκι της…

Ούπς έφτασε και Άνδρέας…

Έφτασε και η μικρή μου Σταυρούλα με τις δημιουργίες της!!!

Η Σταυρούλα είπε: Τι κάνουμε όταν βρέχει; Καθόμαστε σπίτι. Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας; Ομπρέλα, γαλότσες και αδιάβροχο. Σου αρέσει η βροχή ναι ή όχι: Δεν μου αρέσει, γιατί δεν μπορώ να βγώ έξω.

Σε τι βοηθάει η βροχή; Στα φυτά.

Ούπς ήρθε και ο μικρός Μπάμπης…

Αφήστε μια απάντηση