ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στην ελληνική χριστιανική παράδοση το πέταγμα του χαρταετού  συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς το Θείο. Με άλλα λόγια θέλει να πει ότι ο προορισμός του πνεύματος του ανθρώπου είναι στον ουρανό δίπλα στον δημιουργό του. 

Σήμερα πάντως έχει εξελιχθεί σε ένα ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, όταν για μια μέρα έστω ο ουρανός γεμίζει με πολύχρωμες και φανταχτερές κατασκευές.

Εμείς κατασκευάσαμε τους δικούς μας πανέμορφους χαρταετούς μοιρασμένους σε πολλά τρίγωνα, για να πειραματιστούμε και να κάνουμε διάφορες δοκιμές… με στόχο τα παιδιά να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη…καταλάβαμε ότι  τέσσερα ορθογώνια τρίγωνα σχηματίζουν έναν ρόμβο. Δυσκολευτήκαμε αρκετά …αλλά τα κατάφεραμε με υπομονή , σκέψη και  πολλές-πολλές δοκιμές!!!

Στη συνέχεια στολίσαμε το χαρταετό και πιστέψαμε  οτι όσο πιο ψηλα πετάξει ο χαρταετός τόσο πιο πιθανό ήταν ο θεός να δει τις ευχές μας κρεμασμένες πάνω του και να τις πραγματοποιήσει!

Απίστευτα αγνές,αληθινές οι ψυχούλες των μικρών παιδιών…

Να έχω μια αδερφούλα,ένα κουτάβι, να αγαπώ τους φίλους μου, να παίζω καλά μαζί τους  να είμαι χαρούμενος, να πάω με τη Μαρία στην παιδική χαρά, να αγαπώ πολύ τη μαμά, να μην αρωσταίνω, να είχα πολλά λεφτά, να έχει αγάπη όλος ο κόσμος, να χιονίζει πάντα, να έχω μια γατούλα, να έχω φίλους, να μη βλέπω εφιάλτες, να έρθει το ουράνιο τόξο, να έρχονται  πεταλούδες  στο δάχτυλο μου, να έρθει γρήγορα ο μπαμπάς μου, αγάπη στην οικογένεια μου!!!

Εύχομαι μικρούλια μου όλες οι ευχούλες σας να γίνουν πραγματικότητα!!!

Αφήστε μια απάντηση