Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ ΤΟΥ PABLO PICASSO

Mε αφορμή την 28η Οκτωβρίου 1940 σταθήκαμε σε κάποια έργα του Pablo Picasso , όπως την Guernica και το κορίτσι με το Περιστέρι. Παρακολουθήσαμε το 3 video του πίνακα και τα δυο τμήματα μαζί με την κ. Ελευθερία, παρατηρήσαμε, συζητήσαμε πρώτα τον πίνακα της Γκουέρνικα, τα χρώματα, τις φιγούρες, ζωγραφίσαμε και ζωντάνεψαν τα παιδιά τον πίνακα.  Έτσι τα παιδιά κατανόησαν τα δεινά του πολέμου μέσα από την τέχνη και μας δίνεται η αφορμή να συζητήσουμε για την Ειρήνη!

https://www.youtube.com/watch?v=jc1Nfx4c5LQ

Ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση από τον πίνακα και γράψαμε τη λέξη ΠΟΛΕΜΟΣ…

Στη συνέχεια δραματοποιήσαμε τον πίνακα, αφού κατασκευάσαμε πρώτα τις φιγούρες του πίνακα. …όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την διαδικασία και ήθελαν να φτιάξουν τον δικό τους πίνακα.

Τα μάτια του Αλόγου

Το άλογο…

Τα Αυτιά του Αλόγου…

Ο Ήλιος με τη λάμπα…

Αναπαράσταση του πίνακα (η μαμά με το παιδί της, ο Μινώταυρος, ο ήλιος με τη λάμπα, το άλογο, άνθρωπος με σπασμένο χέρι, ένας άνθρωπος φωνάζει).

Στη συνέχεια συν θέσαμε τη δική μας  Γκουέρνικα…

Η δικής μας Γκουέρνικα ζωγραφίστηκε με τον δικό μας τρόπο!

Στη συνέχεια συγκρίναμε την Γκουέρνικα με τον άλλο πίνακα του Pablo Picasso “το παιδί που κρατάει το περιστέρι”Το περιστέρι είναι  σύμβολο της ειρήνης, αγνότητας, και ελπίδας. Στη συνέχεια φτιάξαμε τον δικό μας πίνακα συμπληρώνοντας στη θέση του παιδιού τον εαυτό μας. Κολλήσαμε κομματάκια από εφημερίδες στο μισό του χαρτιού, σχεδιάσαμε  το υπόλοιπο του σώματος μας και χρωματίσαμε με νερομπογιές.

Εμείς επιλέγουμε “ΕΙΡΗΝΗ“! Το αποτέλεσμα είναι  καταπληκτικό!!!