ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όπως πέρυσι έτσι και  φέτος μας επισκέφτηκε η Ε’ Τάξη του Δημοτικού με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Καγγιάννη Χρήστο και υπεύθυνη Δασκάλα της Τάξης κ. Αναστασία Δεκάκη,  για να υιοθετήσουν τα νηπιάκια μας που θα πάνε στην  Α’ Δημοτικού. Τι εννοούμε…ότι ο κάθε μαθητής αναλαμβάνει ρόλο ευθύνης ένα παιδί νήπιο που του χρόνου θα φοιτήσει στην πρώτη Δημοτικού  στο διάλειμμα του σχολείου…το ακούει, μιλάει μαζί του, το βοηθάει, παίζει μαζί του  και το αντίθετο, όταν χρειαστεί το νήπιο βοήθεια απευθύνεται στη νονά η στο νονό του… 

Με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά συναντήσαμε τα μεγάλα παιδιά, γνωριστήκαμε καλύτερα  μιλήσαμε αγκαλιαστήκαμε , μας πρόσφεραν δωράκια και έτσι  με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι ενισχύσαμε την αυτοπεποίθηση και αυτοεικόνα των μαθητών, ώστε να αποφορτιστούν τα νήπια από φόβο και προκαταλήψεις για το Δημοτικό.

Σας ευχαριστούμε που μας προσέχετε!!!

Στην συνέχεια θελήσαμε να γνωρίσουμε την Α΄Τάξη που πάμε του χρόνου.

Διαβάσαμε το παραμύθι έξω στην αυλή μας με τίτλο:

«Το Μεγάλο Σχολείο«

Εμείς είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί βρισκόμαστε στον ίδιο προαύλιο χώρο και χαιρετιόμαστε  καθημερινά, το πρωί, στο διάλειμμα , όταν φεύγουμε, για το σπίτι οπότε δεν έχουμε και πολύ άγχος τι θα συναντήσουμε. 

«Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε για το Δημοτικό Σχολείο με γέλιο και χαρά«!!!

Άς το ζωγραφίσουμε λοιπόν όπως μας αρέσει…

Η κ. Ελένη μας υποδέχεται με το ζεστό της χαμόγελο και κάθε  άγχος μας εξαφανίζεται  τι στιγμή…Τις δίνουμε το δωράκι μας την αφίσα, για να την κρεμάσει στον τοίχο και να μας περιμένει του χρόνου… 

Τι φιλόξενη η αγαπημένη  μας φίλη. Η μικρή μας Αννα ζήτησε να αγκαλιάσει την Γκέστα και τον Στέφανο.

Ο Γιώργος αγκαλιάζει το Βασίλη …

Η Ελένη φώναξε τον Ευγένιο…

Ο Φίλιππος τον Χάρη…

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη για την θερμή της υποδοχή και ιδιαίτερα που μας έλυσε όλες τις απορίες που είχαμε και έσβησε κάθε αγωνία μας για τη φοίτηση μας στο Δημοτικό.

Όσο για τα μικρούλια μου, έφτασε η στιγμή να ανοίξετε τα φτερά σας για να πετάξετε ακόμηηη πιο ψηλά!!!

Αφήστε μια απάντηση