ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Κάθε μέρα παίζουμε… αλλά αυτή την εβδομάδα δεν καταφέραμε να βγούμε  διάλειμμα… λόγω ψύχους, αρκετές απουσίες παιδιών, και τι κάναμε; Δυο τμήματα μαζί γίναμε μια μεγάλη ομάδα   με την συνάδελφο κ. Γεσθημανή  και ξεκινήσαμε τα χαρούμενα  δημιουργικά μας  παιχνίδια!!! 

“Ντύσε τον χιονάνθρωπο”…

Τα παιδιά σε ζευγάρια, το ένα από τα δυο θα είναι ο χιονάνθρωπος, με το σύνθημα το κάθε παιδί θα πρέπει να φορέσει στο χιονάνθρωπο το σκουφάκι, γάντια και κασκόλ. Κερδίζει το ζευγάρι που θα το κάνει πιο γρήγορα.

Και ξεκινάμε…είμαστε έτοιμοι; 

Κερδίσαμεεεεεε!!!!

“Τι άλλαξε στο χιονάνθρωπο;”

Ένα παιδί είναι χιονάνθρωπος που φοράει γάντια, σκουφάκι και κασκόλ. Τα παιδιά γυρίζουν πλάτη και ο χιονάνθρωπος αλλάζει κάτι από τα αξεσουάρ του π.χ φοράει άλλο χρώμα κασκόλ και οι υπόλοιποι πρέπει να βρουν τι άλλαξε πάνω του. Όποιος το βρει πρώτος γίνεται χιονάνθρωπος.

Όλα τα βρήκαμε…είμαστε πολύ καλοί παρατηρητές!!! 

“Μπερδεμένες παντόφλες”:

Τα παιδιά φορούν όλα παντόφλες. Ένα παιδί βγαίνει από την τάξη και αμέσως οι υπόλοιποι μπερδεύουν τις παντόφλες τους φορώντας διαφορετική σε κάθε πόδι. Το παιδί επιστρέφοντας πρέπει να ταιριάξει σωστά σε κάθε πόδι το ζευγάρι παντόφλες που φορούσε.

“Μπουγάδα χειμωνιάτικη”

Στο πάτωμα υπάρχουν γάντια και στη συνέχεια προσθέσαμε σκουφάκια, κάλτσες ότι βρήκαμε  για να φτάσουν σε όλα τα παιδιά. Δυο σχοινιά τεντωμένα και μανταλάκια. Τα παιδιά σε δυο σειρές ομάδα ανταγωνιστικά ( μπορούν να παίξουν και ανά δυο) πρέπει να απλώσουν τη “μπουγάδα” τους σωστά και γρήγορα! Κερδίζει όποια ομάδα τα καταφέρει.

Μετά από τόσο παιχνίδι  αξίζει να χαλαρώσουμε… τρώγοντας τα αγαπημένα μας

ποπ-κορν!!!

Τα παιχνίδια τα βρήκα στο αρχείο μου. Από που τα κατέβασα δεν θυμάμαι…

Περάσαμε καταπληκτικά !!!