ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε.Για να τα καταλάβουμε καλύτερα, φτιάξαμε δυο πειράματα…

 ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Βράσαμε το ρύζι και το μοιράσαμε σε δυο βάζα. Στο ένα γράψαμε από έξω τις λέξεις ” Σε αγαπώ, σε έχω φίλο/η” και στο άλλο “Δεν σε αγαπώ, σε μισώ” . Κάθε μέρα  παίρναμε τα βάζα όλοι στα χέρια μας και  λέγαμε αυτές τις λέξεις. Με αποτέλεσμα το βάζο με τα άσχημα λόγια να μαυρίσει και να ξυνίσει, και το βάζο με τα ωραία λόγια να μην πάθει τίποτα. Έμεινε κατάλευκο. Η περιέργεια πολύ μεγάλη και συγκινητική. Οπότε άρπαξα την ευκαιρία να μιλήσω το πόσο μας πληγώνουν τα άσχημα λόγια και μας μαυρίζουν την καρδιά και την ψυχή μας. Διευκρίνηση τα βάζα να είναι καλύτερα στο ψυγείο. 

    

    ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ

Χτύπησα με ένα μίξερ ένα έτοιμο μείγμα σαντιγί και τα παιδιά την δοκίμασαν. Κατόπιν την τοποθέτησα σε διαφορετικά μπολ και ανακάτεψα  με διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής. Λέω στα παιδιά να δοκιμάσουν. Κάνω συζήτηση με τα παιδιά αν η σαντιγί έπαψε να είναι σαντιγί ή απλώς άλλαξε χρώμα.

 Στη συνέχεια μας ήρθε η ιδέα να  ρίξουμε ατλακόλ και να ζωγραφίσουμε. Σε μαύρο χαρτόνι μην το επιχειρήσετε διότι η ζωγραφιά χάθηκε τελείως…

Το συμπέρασμα εμείς,όταν αλλάζουν τα συναισθήματα μας αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι; οχι γιατί τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν.