ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Μετά από ενημέρωση και ιδέα του Διευθυντή του σχολείου Ν .Φιλαδέλφειας κ. Χρήστο Καγιάννη και εκπαιδευτικό Ευάγγελο Δρόσο  πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη της Πέμπτης Τάξης στο χώρο του νηπιαγωγείου, για να αναλάβουν ρόλο ευθύνης  και φροντίδα των νηπίων..  

Τα τόσα χρόνια της θητείας μου αυτή η συνάντηση έγινε πρώτη φορά. H προετοιμασία του Δημοτικού με τις φανταστικές κατασκευές-δωράκια και τα ωραία λογάκια τους  μας κατέπληξαν πάρα πολύ!!!

Η διαδικασία έχει ως εξής:  Αναλαμβάνει ο κάθε μαθητής υπ’ ευθύνη του ένα παιδί νήπιο που του χρόνου θα φοιτήσει στην πρώτη Δημοτικού  στο διάλειμμα του σχολείου…το ακούει, μιλάει μαζί του, το βοηθάει, παίζει μαζί του  και το αντίθετο, όταν χρειαστεί το νήπιο βοήθεια απευθύνεται στη νονά η στο νονό του.

Όταν ακούσαμε αυτές τις δυο λέξεις από το Διευθυντή του Σχολείου τα παιδιά νιώσαν μεγάλο ενθουσιασμό …. Στη συνέχεια έγινε γνωριμία  με τη λειτουργία του Δημοτικού  (χώροι ,πρόγραμμα κ.τ.λ) συναντήσαμε γνωστά πρόσωπα στο νέο μας  χώρο, ενισχύσαμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεικόνα των μαθητών, συνειδητοποιήσαμε  τη συνύπαρξη με μεγαλύτερα παιδιά και  πιστεύω με τον τρόπο αυτό  απομυθοποιήσαμε αρνητικά στερεότυπα που επικρατούν και φορτίζουν τα νήπια με προκαταλήψεις για το Δημοτικό.   

Έτσι διασφαλίσαμε  και την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό!!!

Τα δωράκια του Δημοτικού!!!

¨Όταν   τελείωσε η ξενάγηση και γυρίσαμε στο νηπιαγωγείο τα παιδιά μου απο το παράθυρο ψάχνανε τα παιδιά της Πέμπτης Δημοτικού δεν κρατιότανε…ζήτησαν χαρτιά κάνσον για να φτιάξουν δωράκια στη νονά και στο νονό τους και να πούνε ωραία λογάκια!!!

Δείτε τι είπανε!

 

Η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο μονάδων θα φέρει την αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων από την εφαρμογή της μετάβασης…
Το χαρήκαμε πολύ και τώρα είμαστε έτοιμοι για το Δημοτικό!

Εδώ η μικρή Δέσποινα έφτιαξε σήμερα παγωτό για την νονά της και η μικρή Μαρία μια τέλεια ζωγραφιά!!!

Έχει πολύ πλάκα! ψάχνονται συνέχεια στα διαλείμματα για να παίξουν μαζί!!!  

Ευχαριστούμε που μας προσέχετε!!!