ΘΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ( ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ)

Ο Ηρακλής και οι Άθλοι της Ζωής μας

  Μια παράσταση με πλούσια δράση που εκτυλίσσεται μέσα στη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου, με μια πληθώρα οπτικών και ακουστικών εφέ που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σε όλη τη διάρκεια του έργου, πέρα από τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα.
Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους και να μάθουν να τα διαχειρίζονται.. Ο διαδραστικός χαρακτήρας του έργου τα βοηθά να ταυτιστούν με τον ήρωα , που μάχεται να νικήσει ό,τι κακό υπάρχει μέσα του και γύρω του.

Τα πρόσωπα και οι άθλοι του έργου έχουν το δικό τους συμβολισμό: Ο Ηρακλής είναι ο διαχρονικά αγωνιζόμενος για την ευτυχία του άνθρωπος, που ανεβαίνει στο βάθρο του ήρωα μέσα από το ξεπέρασμα των εμποδίων που του θέτει ο Ευρυσθέας. Συνειδητοποιεί πως τα συναισθήματα κατωτερότητας που νιώθει δεν βλάπτουν μόνο τον ίδιο, αλλά και την οικογένεια του, και την κοινωνία, και το μέλλον της ανθρωπότητας. Έτσι ξεκινά με το λιοντάρι της Νεμέας, τον άρρωστο εγωισμό του, που « κατασπαράζει» τον ίδιο και τους άλλους. Προχωρά στη Λερναία Ύδρα , το τέρας των εξαρτήσεων του, που τον εξουσιάζουν και τον καθηλώνουν σε μια μίζερη ζωή και περνά σε επόμενες μάχες αυτογνωσίας , μάχες που τον απελευθερώνουν και τον εξανθρωπίζουν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Σαφούρη για την θερμή του υποδοχή!!!