Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΛΑ ΜΑΣ

Τι είναι Ανακύκλωση;

Ανακύκλωση λοιπόν είναι η μετατροπή των σκουπιδιών σε χρήσιμα υλικά, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πάλι.

Με απλά λόγια, όταν λέμε ότι ανακυκλώνουμε κάτι, εννοούμε πως δεν το πετάμε στα σκουπίδια μετά τη χρήση του, αλλά έπειτα από ειδική επεξεργασία, το χρησιμοποιούμε ξανά.

Στόχος του προγράμματος  μου είναι  δραστηριοποιθεί  η σχολική κοινότητα αλλά και η οικογένεια σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμάτων.Έτσι ώστε  να υιοθετήσουν  τα παιδιά και η οικογένεια τους τη διαχείριση των σκουπιδιών  και να εφαρμόσουν  με την απλοποιημένη μορφή της  ως τρίπτυχο:ΜείωσηΕπαναχρησιμοποίησηΑνακύκλωση, στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Διαβάσαμε το παραμύθι: “Η Κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της” και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε από ποιο υλικό είναι φτιαγμένο κάθε αντικείμενο, έτσι ώστε να καταλήγει στο σωστό κάδο ανακύκλωσης.

ΧΑΡΤΙ-ΠΛΑΣΤΙΚΟ-ΓΥΑΛΙ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Έφερα κάποιες τσάντες   επαναχρησιμοποίησης , να τις δούνε τα παιδιά…


Εδώ παίζουμε με τα ντενεκεδάκια !!!

Αφού οι ομαδούλες Χαρτέξ, Πλαστέξ, Γιαλέξ, Αλουμινέξ ξεχώρισαν τα υλικά , φροντίσαμε να τα πετάξουμε στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν έξω απο το σχολείο μας!!!


Έτσι φέτος θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε γνώσεις και να εξοικειωθούμε με τη διαδικασία της ανακύκλωσης παίζοντας δημιουργικά!!!