ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-Η ΕΛΙΑ

Στη θεματική ενότητα αυτή μιλήσαμε για την αξία της υγιεινής διατροφής, χωρίσαμε τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές, μάθαμε για την διατροφική αξία των τροφών και για τη Μεσογειακή πυραμίδα. Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην αξία της ελιάς την οποία και δουλέψαμε ως υποενότητα της διατροφής. Ενημερωθήκαμε για τα παράγωγα της ελιάς , παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παραγωγής λαδιού σε ελαιοτριβείο και έπειτα κάναμε το δικό μας λιομάζεμα στην τάξη με σκοπό να μαζέψουμε τις δικές μας ελιές τις οποίες και μετρήσαμε, διαχωρίσαμε και βάλαμε στην γωνιά του φθινοπώρου.  DSCF6311 DSCF6312 DSCF6324 DSCF6318 DSCF6316 DSCF6315 DSCF6313 DSCF6291 DSCF6299 Αντιγραφή DSCF6248 DSCF6251 DSCF6256 DSCF6267 DSCF6274 DSCF6278