Στη θεματική ενότητα αυτή μιλήσαμε για την αξία της υγιεινής διατροφής, χωρίσαμε τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές, μάθαμε για την διατροφική αξία των τροφών και για τη Μεσογειακή πυραμίδα. Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην αξία της ελιάς την οποία και δουλέψαμε ως υποενότητα της διατροφής. Ενημερωθήκαμε για τα παράγωγα της ελιάς , παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παραγωγής λαδιού σε ελαιοτριβείο και έπειτα κάναμε το δικό μας λιομάζεμα στην τάξη με σκοπό να μαζέψουμε τις δικές μας ελιές τις οποίες και μετρήσαμε, διαχωρίσαμε και βάλαμε στην γωνιά του φθινοπώρου.