ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΖΩΗΣ

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είπαμε και εμείς να μιλήσουμε για αυτό. Μάθαμε τη λέξη φθινόπωρο, τη μπερδέψαμε τη βάλαμε στη σειρά και μετρήσαμε πόσες συλλαβές αλλά και πόσα γράμματα έχει.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μάθαμε τους μήνες του φθινοπώρου και τα χαρακτηριστικά τους, χωριστήκαμε σε ομάδες και φτιάξαμε πίνακα αναφοράς για τη τάξη μας.

Όμως είχαμε μία απορία….

Γιατί κυρία πέφτουν τα φύλλα; Γιατί δεν είναι πράσινα;

Την απορία μας , ήρθε να τη λύσει αυτό το υπέροχο παραμύθι από την http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2013/10/blog-post_3811.html 

με το οπόιο κατανοήσαμε γιατί συμβαίνει αυτό το φυσικό φαινόμενο.

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το γράμμα Φ. …του φύλλου…του φθινοπώρου. Είπαμε λέξεις που ξεκινούν από την ίδια φωνούλα, σχεδιάσαμε το Φ με τουβλάκια αλλά και με το σώμα μας . Με το αγαπημένο μας αλφαβητάρι του κυρίου Τριβυζά μάθαμε νέο λεξιλόγιο διασκεδάζοντας και ανακαλύψαμε ακόμα περισσότερες λέξεις από Φ.

Το Φ μας το κάναμε κολάζ…και σίγουρα το διασκεδάσαμε….

Κάναμε κάποια φύλλα εργασίας ώστε να εμπεδώσουμε τις γνώσεις μας…

Και μιας και μιλάμε για το φθινόπωρο είπαμε ένα λαικό παραμύθι από το αλφαβητάρι της Α δημοτικού. Η ΑΣΤΟΧΑΣΤΗ ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ.

Πολύ μας άρεσε και μας συγκίνησε…όμως επειδή το παραμύθι δεν είχε εικόνες σκεφτήκαμε να το εικονογραφήσουμε εμείς. Χωριστήκαμε σε ομάδες και πιάσαμε δουλειά.. Φτιάξαμε εξώφυλλο – οπισθόφυλλό και δημιουργήσαμε με χρώματα τις εικόνες του παραμυθιού.. Το αποτέλεσμα μοναδικό…Δέσαμε το βιβλίο μας και το βάλαμε στη γωνία βιβλίου.

Τέλος ασχοληθήκαμε με τη τέχνη του κυβισμού είπαμε πως γίνεται και έιδαμε πολλά εργα τέχνης φτιαγμένα με αυτόν τον τρόπο. Εκμεταλλευτήκαμε τα φθινοπωρινά χρώματα και φτιάξαμε το δικό μας φθινόπωρο μέσα από τα μάτια της τέχνης του κυβισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση