ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ιαν 202617

7ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

Γνωρίζουμε την κορυφαία συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση και τους ήρωές της

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου

Σεπτέμβριος 2025-Μάιος 2026

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον/στην εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

Στον φετινό Μαραθώνιο καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να γνωρίσουν τα βιβλία και τους ήρωες της πολυβραβευμένης, υποψήφιας για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2024, Αγγελικής Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση, κορυφαία συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα βιβλία της, πολλά από τα οποία έχουν βραβευτεί, έχουν αγαπηθεί από μικρά και μεγάλα παιδιά, και θα μπορούσαν να θεωρηθούν σύγχρονα κλασικά. Βιβλία τρυφερά, που μιλούν για διαχρονικές αξίες, για την Ιστορία, για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία ή για άλλους που, αν υπήρχαν πραγματικά, θα έγραφαν ιστορία.

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο της Αγγελικής Δαρλάση.
  • Να μπουν στη θέση των ηρώων, να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και βιώματα.
  • Να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, να αλληλεπιδρούν θετικά μεταξύ τους και να συνεργάζονται.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.

 

Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε με την πρώτη τριάδα και συγκεκριμένα με Το ασχημόπαπο κι ο γεροπαράξενος 

«Γνωρίζουμε την κορυφαία συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση και τους ήρωές της»

 

se sasi

 

m 1

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Flag Counter

 

Εδώ θα αναρτηθεί η περιγραφή για το σχολείο, π.χ. την ιστορία του, τους χώρους του, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας.

Πρόσφατα σχόλια

European SchoolRadio Logo

CodeWeek

Ιανουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Πιστοποιητικό EU CodeWeek2025

Stigmiotypo othonhs 37

Αστέρι της ευχής!

Stigmiotypo othonhs 45

Αστέρι της ευχής

Stigmiotypo othonhs 42

Αστέρι της ευχής

Stigmiotypo othonhs 44

Αστέρι της ευχής

Stigmiotypo othonhs 43

Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας

1746432003367blob


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων