30 Μαρτίου 2012 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ

Καλώς μας ήρθες Άνοιξη!!!
Τι γρήγορα που πέρασε ο καιρός… Αφήνοντας πίσω τα κρύα του Χειμώνα που ταλαιπώρησαν λιγάκι τους μικρούς μας μαθητές, βάλαμε τα δυνατά μας να φέρουμε την Άνοιξη όσο πιο γρήγορα γίνεται και μάλλον τα καταφέραμε!
Όλοι μαζί αποφασίσαμε να αναβιώσουμε το Έθιμο της Χελιδόνας, ένα παραδοσιακό έθιμο που διατηρείται ακόμη σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο ερχομός της Χελιδόνας ταυτίζεται με τον ερχομό της Άνοιξης , τη βλάστηση, τον πλούτο, την ανθοφορία, την παραγωγή και τη γονιμότητα.
Οι μαθητές μας φορώντας ανοιξιάτικα στεφάνια, κρατώντας χελιδονάκια στα χέρια και ένα πανό που ζωγράφισαν ομαδικά για να καλωσορίσουν την Άνοιξη, τραγούδησαν «Τα Χελιδονίσματα» στους γονείς, στους μαθητές και στους δασκάλους/ες του Δημοτικού Σχολείου.

Χελιδόνα πέρασε από τη μαύρη θάλασσα
κι έκατσε και λάλησε και γλυκά κελάηδησε.
Μάρτη Μάρτη μου καλέ και Φλεβάρη βροχερέ,
κι αν φλογήσεις και αν τσινίσεις καλοκαίρι θα μυρίσεις
κι αν χιονίσεις και αν κακίσεις πάλι άνοιξη θ’ ανθίσεις.

Καλώς μας ήρθες Άνοιξη!!!

Στο: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Σελίδες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Πιο πρόσφατα Άρθρα