Διάστημα και πλανήτες

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο: «STEM και η γη γυρίζει», ασχολούμαστε αυτό το χρονικό διάστημα με το ηλιακό σύστημα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να πληροφορηθούν για τα χαρακτηριστικά τους. Το συγκεκριμένο εργαστήριο στοχεύει μέσω της διερευνητικής μάθησης οι μικροί μας μαθητές/τριές να προβληματιστούν και να βρουν απαντήσεις που αφορούν το ηλιακό σύστημα. Τα παιδιά είδαν ποικίλο εποπτικό και ψηφιακό υλικό σχετικό με το θέμα, αναπαράστησαν με βιωματικό τρόπο την τροχιά των πλανητών και τη θέση τους σε σχέση με τον Ήλιο, εκφράστηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας ομαδικές και ατομικές κατασκευές και έπαιξαν διάφορα ψηφιακά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

ΦΩΤ Α

ΦΩΤ Β

ΦΩΤ Γ

ΦΩΤ Δ

φωτ 5

Επίσης, παίξαμε παιχνίδια και με την Beebot. Το ρομποτάκι χρειαζόταν να ταξιδέψει σε κάθε πλανήτη χωριστά με την σειρά απόστασης που έχει από τον Ήλιο. Τα παιδιά προγραμμάτισαν την Beebot και την κατεύθυναν στη σωστή διαδρομή.

beebot

Ακόμη, αναφερθήκαμε και στο μύθο του Φαέθωνα, Αφού παρακολουθήσαμε στον υπολογιστή τον μύθο, αποφασίσαμε να εικονογραφήσουμε την ιστορία.
Πηγή της ιστορίας:
https://blogs.sch.gr/nipalmyrkor/files/2023/03/%CE%9F-%CE%9C%CE%A5%CE%98%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A6%CE%91%CE%95%CE%98%CE%A9%CE%9D%CE%91-1 .pdf



Λήψη αρχείου