Ας παίξουμε με τα σχήματα

Καλημέρα σε όλη την παρεούλα..Σήμερα είναι Τρίτη 7 Απριλίου..Για κοιτάξτε το ημερολόγιο και κυκλώστε τον αριθμό 7.Αυτές τις μέρες ο καιρός δεν είναι πολύ καλός.Κάνει κρύο , βρέχει και σε κάποια ψηλά βουνά έπεσε και χιόνι είδα..Μήπως μπερδεύτηκαν οι εποχές ; Ποια εποχή χιονίζει συνήθως βρε παιδιά;… Τον Χειμώνα ..Πολύ σωστά. Εδώ και καιρό όμως, θυμόσαστε το είχαμε πει και στο σχολείο, έχει έρθει η Άνοιξη…Έτσι δεν είναι;Μήπως θυμόσαστε τους μήνες της Άνοιξης ; Ναι….Πολύ σωστά : Ο Μάρτιος , ο Απρίλιος και ο Μάϊος…Και φυσικά θυμόσαστε ότι τώρα έχει μπει ο Απρίλιος..Για προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας την εικόνα του Απρίλη που είχαμε στην παρεούλα μας , στην τάξη μας..Τι κρατούσε στο χέρι του; Αν το βρείτε γράψτε το σε ένα χαρτάκι με τη βοήθεια των γονιών σας.Αν δεν το βρείτε ,δεν πειράζει .Θα σας το πω εγώ σε λίγες μέρες…Θα σας δώσω όμως μια μικρή βοήθεια..Έχει σχέση με μια μεγάλη γιορτή που έρχεται σε λίγες μέρες..Ποια είναι αυτή ; 

Αφού κάνει κρύο και βρέχει και δεν μπορείτε να βγείτε στην αυλή σας να παίξετε λίγο έξω σας έχω μια πρόταση  για να παίξετε μέσα στο σπίτι.Θέλετε να παίξουμε με τα σχήματα;.Τον ΚΥΚΛΟ , το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ , το ΤΡΙΓΩΝΟ , το ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ..Τα γνωρίζετε όλοι..Για να σας τα θυμίσω σας δείχνω φωτογραφίες που τα έφτιαξα , τώρα που ΜΕΝΩ κι εγώ σπίτι σαν κι εσάς..

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ψάξτε σε όποιο δωμάτιο θέλετε και βρείτε αντικείμενα που οι επιφάνειες τους σας θυμίζουν διάφορα σχήματα: π.χ.: Ένα πιάτο ..ποιο σχήμα σας φέρνει στο νου; Το τηλέφωνο; Η τηλεόραση; Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλά . Παίξτε ένα παιχνίδι με τη μαμά και τον μπαμπά..Ποιος θα βρει τα περισσότερα π.χ τρίγωνα; Προσπαθήστε να τους νικήσετε..

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου μπορείτε να σχεδιάσετε με ένα μολύβι  το περίγραμμα διαφόρων σχημάτων . Με ένα ψαλιδάκι  πολύ προσεκτικά μπορείτε να τα κόψετε γύρω γύρω .Σε ότι χαρτί έχετε. Από εφημερίδα , από περιοδικά , από φυλλάδια σούπερ μάρκετ , από χαρτί περιτυλίγματος ..

3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Έχω άλλη μια ιδέα..Αυτά τα σχήματα που κόψατε μπορείτε να τα κολλήσετε σε ένα χαρτί φτιάχνοντας ένα κολάζ ;π.χ. ένα δέντρο μπορείτε να το φτιάξετε με ένα ορθογώνιο για κορμό και έναν κύκλο για το επάνω μέρος ..μπορείτε όμως και με τρίγωνο ..για δοκιμάστε..Ξέρω ότι έχετε μεγάλη φαντασία και μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφα κολάζ.. 

Να  σας δείχνω διάφορα..Εσείς όμως να φτιάξετε ότι μπορείτε και ότι σας αρέσει . Και  ξέρετε..Μια φωτογραφία και μου στέλνετε να τα δω κι εγώ..

4η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μπορείτε να γράψετε τα ονόματα των σχημάτων;   ΚΥΚΛΟΣ , ΤΡΙΓΩΝΟ , ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ,   ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ..

5η ΔΡΑΣΤΗΡΟΤΗΤΑ

Ήρθε η ώρα για να ακούσετε μια όμορφη ιστορία με μουσική για όλα τα σχήματα..Καλή ακρόαση.

 

Να έχετε μια όμορφη μέρα.Σας φιλώ.Και δε ξεχνάμε ..ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ..