Δημοσιεύσεις

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Καλημέρα σε όλη την παρεούλα..Σήμερα είναι Πέμπτη 2 Απριλίου..Μπορείτε παιδάκια μου να πάτε στο ημερολόγιο που σας έστειλα εχθές και να κυκλώσετε τον αριθμό 2..Μπράβο σας..Ωραία..

Παιδιά μου σήμερα είναι μια γιορτή..Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Του Παιδικού Βιβλίου..Πριν από πολλά πολλά χρόνια σαν σήμερα ,σε μια χώρα πολύ μακρινή , την Δανία ,γεννήθηκε ένας σπουδαίος παραμυθάς ..Το όνομα του είναι Χανς Κρίστιαν Άντερσεν . Θα ήταν δηλαδή τα γενέθλια του ..Όπως έχετε και εσείς.. Αυτός λοιπόν παιδιά έγραψε πολλά βιβλία που όλα τα γνωρίζετε..Θέλετε να σας θυμίσω μερικά ; Πάμε λοιπόν να  θυμηθούμε , “Την τοσοδούλα “, ” Το κοριτσάκι με τα σπίρτα ¨, “Το ασχημόπαπο”, ” Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα ” ,”Τη μικρή γοργόνα” και πολλά άλλα..Είμαι σίγουρη ότι τα έχετε διαβάσει και στο σπίτι αυτά τα παραμύθια..Εμένα η μαμά μου όταν ήμουνα μικρούλα μου διάβαζε “Το ασχημόπαπο”..γι αυτό και είναι ένα από τα αγαπημένα μου..

Για να το θυμίσω και σε σας θα σας το βάλω εδώ από κάτω να το ακούσετε και εσείς..Όταν το ακούσετε θέλω από εσάς μια μικρή χάρη..Θέλω μια διαφορετική ζωγραφιά σήμερα…Επειδή δεν είμαστε πάντα χαρούμενοι , αλλά καμιά φορά είμαστε και λυπημένοι , και θυμωμένοι και νευριασμένοι, θέλω να μου ζωγραφίσετε τι σας έκανε να στεναχωρηθείτε ή ακόμα και να θυμώσετε..Για να καταλάβετε εμένα δε μου άρεσε που όλοι το κορόιδευαν και με έκανε να λυπηθώ και να αποφασίσω να μην κοροϊδέψω κανέναν , γιατί αυτό μπορεί να στεναχωρήσει τον άλλον..Όταν τελειώσετε τη ζωγραφιά ξέρετε..με τη βοήθεια των γονιών σας , τη βγάζετε φωτογραφία και μου την στέλνετε..προσοχή ..μη φαίνονται οι όμορφες φατσούλες σας..

https://www.youtube.com/watch?v=Kn6W3hBqn4Q

Ωραία….και θα ήθελα και άλλη μια μικρή χάρη από εσάς..Αν έχετε στο σπίτι χάρτη , ή υδρόγειο σφαίρα , ή ακόμη στο διαδίκτυο , για κοιτάξτε που βρίσκεται η χώρα που γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Είναι μακριά από μας; Είναι κοντά; Είναι μικρή;Είναι μεγάλη;.Για κοιτάξτε και όταν θα βρεθούμε στο σχολείο θα σας ρωτήσω..Εντάξει;

Σας φιλώ στα μαγουλάκια, η κυρία σας..