Επίσκεψη ζωγράφου στο Νηπιαγωγείο

«Η παρέα των ζωγράφων-Η παλέτα των χρωμάτων»

Επίσκεψη ζωγράφου

Η κ.Σπυριδούλα Ξουλόγη με την ιδιότητα ερασιτέχνη ζωγράφου ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας, στα πλαίσια υλοποίησης του eTwinning έργου “Η παρέα των ζωγράφων-Η παλέτα των χρωμάτων”.

Έφερε και παρουσίασε στα παιδιά το καβαλέτο, χρώματα, πινέλα, καμβάδες και μίλησε για την τέχνη της ζωγραφικής. Εξήγησε τεχνικές και μας έδειξε πως να πειραματιζόμαστε και να ζωγραφίζουμε με τις αποχρώσεις βασικών χρωμάτων. Πρόσφερε στα παιδιά παλέτες, πινέλα, καμβάδες, χρώματα για να ζωγραφίσουν. Με λίγα βασικά χρώματα τα παιδιά, ακολουθώντας τις οδηγίες της ζωγράφου δημιούργησαν τα δικά τους έργα με θέμα το ηλιοβασίλεμα.  

Ευχαριστούμε πολύ την κ.Σπυριδούλα Ξουλόγη για την επίσκεψή της στο Νηπιαγωγείο μας και που μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη της για την τέχνη της ζωγραφικής!

Ο Miro της Μαγιόρκα & το αρχείο Σπητέρη

«Η παρέα των ζωγράφων-Η παλέτα των χρωμάτων»

Ο Miro της Μαγιόρκα & το αρχείο Σπητέρη

Μια «εικονική» περιήγηση στην έκθεση «Ο Miro της Μαγιόρκα» μέσα από το βιβλίο του Τελλογλείου Ιδρύματος «Ο Miro της Μαγιόρκα στο αρχείο Σπητέρη» είχαμε στο Νηπιαγωγείο μας.

Με αφορμή την έκθεση «Ο Miro της Μαγιόρκα» δημοσιεύτηκε υλικό από το αρχείο Σπητέρη του Τ.Ι. το οποίο αφορά το ώριμο έργο του καλλιτέχνη όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση που έγινε Σεπτέμβριο 2009 – Φεβρουάριο 2010.

Πήραμε πληροφορίες για το έργο του ώριμου Miro στη Μαγιόρκα, αυτό που δημιούργησε στο εργαστήριό του και αφορά τη ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδια, σκίτσα για γλυπτά.

Ευχαριστούμε πολύ το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και τη Γενική Γραμματέα κ.Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά  για την ευγενική προσφορά και διάθεση του βιβλίου της έκθεσης στο Νηπιαγωγείο μας.

Soil Steam – Φλεβάρης

eTwinning 2019-2020 «Soil Steam» – Φλεβάρης

Συμμετοχή των μαθητών σε οnline ερωτηματολόγιο για το έργο

Online επικοινωνία

Η πρώτη γνωριμία με online επικοινωνία (eTwinning Live) πέντε σχολείων που συμμετέχουν στο έργο έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 

Διερεύνηση του θέματος.

Οι πρώτες εξερευνήσεις για το χώμα!

Καταιγισμός ιδεών και καταγραφή χάρτη διερεύνησης.

Παίρνουμε πληροφορίες από το βιβλίο «Κάτω από τη γη»

Διαβάζουμε τη συνεργατική ιστορία του έργου μας, με ήρωα έναν τυφλοπόντικα…

Παρακολουθούμε βίντεο για τον τυφλοπόντικα

και εκπαιδευτικό βίντεο για το χώμα

Παιχνίδια στον υπολογιστή για τα ζώα που ζούνε κάτω από το χώμα.

 

Ενημέρωση γονέων για το έργο eTwinning «Soil Steam»

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2020

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2020

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τηρήσαμε στο Νηπιαγωγείο και φέτος με την ευγενική προσφορά και προετοιμασία του απαραίτητου για την ημέρα φαγητού από γονείς του Νηπιαγωγείου μας. Ευχαριστούμε!

Καλές Απόκριες!

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Soil Steam – Αφίσα & ψηφοφορία

Soil Steam – Αφίσα & ψηφοφορία

Η αφίσα του Νηπιαγωγείου μας  για το eTwinning έργο «Soil Steam»

Ψηφοφορία αφίσας του έργου

Με τη χρήση διαδικτυακού εργαλείου συμμετέχουμε στην ψηφοφορία για την επιλογή αφίσας του έργου Soil Steam. Τα παιδιά ψηφίζουν αφίσα των άλλων σχολείων.

 

eTwinning – 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο

eTwinning – 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Το περσινό μας eTwinning πρόγραμμα «Be cool recycle in school» παρουσιάζουμε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning στη Θεσσαλονίκη.

http://www.etwinning.gr/conf2019program?fbclid=IwAR2qDfdBnMXL2yz3cP8ecrf9_ctBE6q8HUgOYjzDZbCUsbuUJlgM9nHdeZ4

 

 

eTwinning 2019-2020: «CHANGES IN SPRING»

eTwinning πρόγραμμα: «CHANGES IN SPRING» 

CHANGES IN SPRING

ονομάζεται το έργο eTwinning που συμμετέχει το σχολείο μας, το οποίο αφορά την εποχή της Άνοιξης.

Σχετικά με το έργο μας

Στο έργο συμμετέχουν 4 σχολεία από την Ελλάδα, 3 σχολεία από την Τουρκία και 1 από τη Λιθουανία. Το έργο στοχεύει να φέρει κοντά μαθητές από διαφορετικές χώρες σε σχέση με τον τρόπο ζωής και τα γενικά χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της Άνοιξης στη χώρα τους. Οι μαθητές θα μάθουν για την περιοχή τους, τις παραδόσεις τους, τις αλλαγές στη φύση κ.λ.π. Σκοπός είναι μια καλύτερη προοπτική μεταξύ των κόσμων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η γνώση άλλων πολιτισμών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στην χρήση της τεχνολογίας μέσα από δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Το έργο ξεκινά το Φεβρουάριο 2020 και ολοκληρώνεται το Μάιο 2020.

Το έργο διαθέτει blog στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://etwinningspirng.blogspot.com/

eTwinning 2019-2020: «Soil STEAM»

eTwinning πρόγραμμα: «Soil STEAM»

Soil S.T.E.A.M.

ονομάζεται το έργο eTwinning που συμμετέχει το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2019/2020. Το έργο ξεκινά το Φεβρουάριο 2020 και ολοκληρώνεται το Μάιο 2020.

Στο έργο συμμετέχουν 4 σχολεία από την Ελλάδα, 2 σχολεία από την Τουρκία και 1 από την Σλοβενία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στη μαθησιακή περιοχή “Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη”. Στόχος είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν όσο αφορά το φυσικό περιβάλλον (το έδαφος, τη διάβρωση και την αναδάσωση) και να δημιουργούν περιβαλλοντική συνείδηση. Να αναπτύξουν στάσεις και αξίες, συμπεριφορές και δράσεις που διαφυλάσσουν το φυσικό κεφάλαιο ώστε να γίνουν ενεργοί και περιβαλλοντικά εγγράμματοι πολίτες.

Ο όρος STEAM αναφέρεται στην προσέγγιση του θέματος μέσα από τις επιστήμες:

 Science Technology  Engineering  Art   Mathematics

Το έργο διαθέτει blog στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://soilsteam.blogspot.com/

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – 11 Φεβρουαρίου 2020

Όλοι Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο

Safer Internet Day (SID) 2020

Δραστηριότητες ενημέρωσης και γνωριμίας με το θέμα που αφορά  την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Συζήτηση, παρακολούθηση βίντεο, ανάγνωση βιβλίων και δημιουργία αφίσας για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, στις 11 Φεβρουαρίου 2020 με το μήνυμα: Όλοι Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο! 

Χρήσιμο υλικό για μικρούς και μεγάλους στις ιστοσελίδες: https://saferinternet4kids.gr  &   https://www.saferinternetday.org

Όλοι Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο!

https://www.youtube.com/watch?v=y41bXahQVLk

 

Φλεβάρης

Ο καιρός του Φλεβάρη!

<<Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει 

Καλοκαίρι θα μυρίσει,

μα αν τύχει και θυμώσει

μεσ’ το χιόνι θα μας χώσει!>>

Εικαστικές δημιουργίες από την ομάδα του νηπιαγωγείου!

Ο χιονάνθρωπος!

 

Online συνεργατική ζωγραφική του έργου «Η παρέα των ζωγράφων»

eTwinning 2019-2020

«Η παρέα των ζωγράφων – Η παλέτα των χρωμάτων» 

Παρουσίαση της online συνεργατικής ζωγραφικής του έργου «Η παρέα των ζωγράφων – Η παλέτα των χρωμάτων» για το Α΄τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019).

https://en.calameo.com/read/005574245d433ec992bae

 

«Η παρέα των ζωγράφων» Φεβρουάριος 2020

eTwinning 2019-2020 

«Η παρέα των ζωγράφων – Η παλέτα των χρωμάτων» 

Επικοινωνία και συνεργατική ζωγραφική στο Φλεβάρη

 

18/02/2020

επικοινωνήσαμε στο eTwinning Live και ζωγραφίσαμε συνεργατικά στο colorillo με το 12ο νηπιαγωγείο Καρδίτσας & το νηπιαγωγείο Χαιρώνειας.

 

06/02/2020

επικοινωνήσαμε στο eTwinning Live και ζωγραφίσαμε συνεργατικά στο colorillo με το 4ο νηπιαγωγείο Φαρσάλων & το 13ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.

https://www.youtube.com/watch?v=PaB5GdrLSWk

 

04-02-2020

επικοινωνήσαμε στο eTwinning Live και ζωγραφίσαμε συνεργατικά με το 8ο νηπιαγωγείο Νεάπολης και το 3ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.