Πρωταγωνιστής της εβδομάδας

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας

Κάθε εβδομάδα μετά από κλήρωση, ένας μαθητής/τρια γίνεται ο πρωταγωνιστής στο Νηπιαγωγείο. Υλοποιούνται δραστηριότητες που αφορούν το θέμα με τη συμμετοχή των γονέων.                        Η μητέρα του πρωταγωνιστή της εβδομάδας ήρθε, μας διάβασε ένα παραμύθι και μας έφτιαξε κέικ.

Φλεβάρης 2019 – Διαφορετικότητα

Διαφορετικότητα – Δραστηριότητα 1η

Στα πλαίσια του project για την διαφορετικότητα διαβάσαμε το παραμύθι «Το χαρούμενο λιβάδι» και έπειτα δημιουργήσαμε ένα πίνακα ζωγραφικής με τυπώματα από καπάκια σε διάφορα μεγέθη.

Διαφορετικότητα – Δραστηριότητα 2η

Μετά την κουβέντα μας για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, προβληματιστήκαμε για το πως μπορούν και καταφέρνουν να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες. Είδαμε εικόνες στον υπολογιστή και αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε με το στόμα.

Διαφορετικότητα – Δραστηριότητα 3η

Με κλειστά μάτια προσπαθώ να καταλάβω το γράμμα από πλαστελίνη. Φτιάχνω ένα σχέδιο με πλαστελίνη και το δίνω στον διπλανό μου χωρίς να του πω τι είναι κι εκείνος προσπαθεί να μαντέψει.

Διαφορετικότητα – Δραστηριότητα 4η

Γράφω το όνομά μου με τη γραφή braille, ψάχνω να βρω τα γράμματα και βάζω πλαστελίνη στις μαυρισμένες κουκίδες.

Διαφορετικότητα – Δραστηριότητα 5η

Ζωγραφίζω την Φρίντα Κάλο αφού πρώτα μάθω λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο της.

Αστέρι της Ευχής 2018-2019

Αστέρι της Ευχής 2018-2019 – Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

 

Ευχαριστήρια Επιστολή στο Νηπιαγωγείο για τη συμμετοχή μας στη δράση «Αστέρι της Ευχής 2018-2019» του οργανισμού «Make A Wish».

 

       Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου για το 2018

Χαμόγελο του Παιδιού – Έπαινος

Έπαινος και Ευχαριστήρια Επιστολή από Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στο Νηπιαγωγείο παραλάβαμε Έπαινο και Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου «Το Χαμόγελο του παιδιού»  για την προσφορά σε  παιχνίδια – δώρα την περίοδο των Χριστουγέννων!

Ένας Έπαινος στο Νηπιαγωγείο για να μας θυμίζει τη συμμετοχή μαθητών και γονέων σε μια πράξη αλληλεγγύης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Νηπιαγωγείου, τους γονείς τους και το Σύλλογο Διδασκόντων για αυτή την πρωτοβουλία ευγενικής προσφοράς!