«Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένα παιδιά και προηγμένη κοινωνία»

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς των τριών όμορων νηπιαγωγείων Μεσοχωρίου,  Καρυάς και Ολυμπιάδας, που συνεργάστηκαν με στόχο την καινοτομία στην εκπαίδευση, αποτέλεσε το πρόγραμμα ERASMUS+   «Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένα παιδιά και προηγμένη  κοινωνία», στο οποίο έλαβαν μέρος την περασμένη σχολική χρονιά (2019-20).

Στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος στην τοπική και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιήθηκαν ημερίδες παρουσίασης των αποτελεσμάτων του, όπου παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπικοί φορείς. Στις ημερίδες παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, το οποίο είχε ως αντικείμενο την προβολή των μικρών μονοθέσιων σχολείων που καινοτομούν, και ένωσε τρία μικρά νηπιαγωγεία κάτω από το συντονισμό της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας. παράλληλα τονίστηκαν τα θετικά  αποτελέσματα του προγράμματος για τα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ξένους  εκπαιδευτικούς φορείς, να μυηθούν στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κουλτούρα και στην εκπαιδευτική καινοτομία,  να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα των χωρών που επισκέφτηκαν αλλά  και να μεταδώσουν την δική τους κουλτούρα σε Ευρωπαίους συναδέλφους και να προβάλουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες και τα σχολεία τους στην Ευρώπη.  Βελτίωσαν έτσι τις εκπαιδευτικές  και επικοινωνιακές τους  ικανότητες μεταφέροντας καινοτόμες μεθόδους στην τάξη με αποτέλεσμα να ωφεληθεί γενικότερα  ολόκληρη η σχολική κοινότητα. Με τις δράσεις διάδοσης του προγράμματος  είχαν την ευκαιρία να να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησαν με άλλους εκπαιδευτικούς  της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα μικρά σχολεία ωφέλησε τις τοπικές κοινωνίες που ξεπέρασαν τη γεωγραφική απομόνωση που τις χαρακτηρίζει.

 

Ημερίδα παρουσίασης του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων Λάρισας σε εκπαιδευτικούς

 

Τα παιδιά παρουσιάζουν την αφίσα που    δημιούργησαν

Από την ημερίδα παρουσίασης στους γονείς και τοπικούς φορείς στου σχολείου μας

Τα αποτελέσματα του προγράμματος  μπορείτε να τα διαβάσετε συγκεντρωμένα  παρακάτω:

https://issuu.com/spattone69/docs/innovated_teachers__inspirated_children__improved_