Erasmus+ Καινοτόμοι δάσκαλοι στη Β. Ιρλανδία

 Το πρόγραμμα ERASMUS+, “Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένα παιδιά και προηγμένη κοινωνία”  που συντονίζει η διεύθυνση ΠΕ Λάρισας, μας  έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Windmill Integrated Primary school and Νursery  στο Dungannon της Β. Ιρλανδίας, όπου είχαμε την ευκαιρία παρακολούθησαν καλές πρακτικές και καινοτόμες μεθόδους  διδασκαλίας (job shadowing), συμμετέχοντας ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία σε τρία τμήματα του σχολείου.

Στην είσοδο του σχολείου

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθηση υποδειγματικών διδασκαλιών πάνω στη μεθοδολογία του “outdoor learning” και του οργανωμένου και αυτοσχέδιου παιχνιδιού με ποικίλα υλικά.

Παιχνίδι στον κήπο

Ποικίλες δραστηριότητες

…και υλικά

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον εορτασμό του «Ηalloween» και της τοπικής γιορτής του «Harvest» και με τον τρόπο αυτό να  ανταλλάξουν πολιτισμικές εμπειρίες με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Οι μαθητές μας  επικοινώνησαν συγχρόνως (μέσω Skype) με τους μαθητές του Windmill, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και μίλησαν για τα σχολεία τους, τα χωριά και τις χώρες τους.

Halloween

με τη φωτιά…

Παρουσιάζουμε τα σχολεία μας

Ο βασικός σκοπός μας ήταν να  ανοίξουμε τα σχολεία μας στην ευρύτερη κοινωνία αλλά και την κοινωνία της Ευρώπης,  προσεγγίζοντας με σεβασμό και κατανόηση τους διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους,  βλέποντας τα σχολεία ως χώρο ανταλλαγής, αλληλεπίδρασης  και δημιουργίας που οδηγεί στην καινοτομία και την κοινωνική ανάπτυξη

Με την εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου κ. Kierna Corr

Στιγμές χαλάρωσης αλλά και συζήτησης με τη διευθύντρια του σχολείου κ. S. Ferguson

Δείτε επίσης ΕΔΩ