Πλέκω στεφάνι, πλέκω χαλί και μια κορνίζα φυσική για του Μαΐου τη γιορτή!

Δεν υπάρχει καλύτερη μέρα για να βγούμε μια βόλτα στη φύση-κρατώντας βέβαια τις απαραίτητες αποστάσεις- από την Πρωτομαγιά! Η επαφή με την φύση και τον καθαρό αέρα με την οικογένειά μας θα δώσει σε όλους μας αισιοδοξία και χαρά!

Πρωτομαγιά ονομάζουμε την πρώτη μέρα του Μαΐου. Η λέξη είναι σύνθετη και αποτελείται από τις λέξεις πρώτη και Μάιος. Μπορείτε να σκεφτείτε πώς θα ονομάζαμε τη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη μέρα του Μαΐου; Ακόμα την πρώτη μέρα του χρόνου, του Απριλίου, του Καλοκαιριού, του Φθινοπώρου, του Χειμώνα, της Άνοιξης;  Διαβάστε εδώ για να μάθετε για την Πρωτομαγιά και τα έθιμά της.

Βγείτε λοιπόν στη φύση, συλλέξτε λουλούδια και πράσινα φύλλα και πλέξτε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας. Βγείτε μια φωτογραφία με αυτό.

Με τα λουλούδια όμως μπορούμε να παίξουμε και να μάθουμε.

Κατασκευάστε ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι που να έχει 10 διαφορετικά λουλούδια. Αν είναι δύσκολο να βρείτε κοντά σας, μπορείτε να το ζωγραφίσετε όπως έκανα εγώ. Στο κέντρο του κάθε λουλουδιού γράψτε τους αριθμούς από το ένα ως το δέκα και μετρήστε.

Μπορείτε να κατασκευάσετε μία συμμετρική πεταλούδα.

 Απλά κόβοντας ένα χαρτόνι από συσκευασία δημητριακών. Για στολίδια στα φτερά της τοποθετήστε λουλούδια ή πέταλα λουλουδιών που θα βρείτε στη φύση, αλλά- μην ξεχνάτε- με συμμετρικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι στα φτερά της πεταλούδας τα στολίδια πρέπει να αντιστοιχούν με ακρίβεια και αν διπλώσουμε την πεταλούδα στη μέση, τα ίδια θα εφάπτονται.

Θυμάστε τον αργαλειό μας; Δείτε ΕΔΩ για να τον θυμηθείτε!

Με τον ίδιο τρόπο και πολύ εύκολα μπορούμε να πλέξουμε ένα λουλουδένιο χαλί! Πάρτε ένα χαρτόνι συσκευασίας και κόψτε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο Χαράξτε στις δυο πλευρές μικρές εγκοπές με το ψαλίδι, ανά 2 εκατοστά  και εκεί περάστε την κλωστή.  Συλλέξτε φύλλα, λίγο μακρουλά,  και πλέξτε τα όπως γνωρίζουμε, περνώντας μία φορά πάνω και μία κάτω από τις κλωστές.  Προσθέστε όσα λουλουδάκια θέλετε ανάμεσα και έτοιμο το λουλουδένιο χαλί σας!

Το να δημιουργήσετε έναν φυσικό πίνακα ζωγραφικής είναι πολύ απλό!

Πάρτε τέσσερα μικρά κλαδάκια και σχηματίστε κάτω στο πράσινο χορτάρι ένα τετράγωνο. Μετά προσθέστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο λουλούδια όλων των χρωμάτων με τον τρόπο που σας αρέσει. Δημιουργήστε έτσι τον πιο φυσικό πίνακα ζωγραφικής και μάλιστα μέσα στην κορνίζα του!

Καλό Μήνα!!!!

  Καλό Μήνα  από την Κωνσταντίνα 

  Καλό Μήνα  από το Σταύρο!