Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια …από το σπίτι!

Να που φτάσαμε και στις Άγιες μέρες του Πάσχα!

Μπορεί να μην μπορούμε φέτος να πάμε στην εκκλησία λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε και να πρέπει να μένουμε στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την οικογένειά μας!

Θυμάστε το έθιμο του Λαζάρου;;; Το Σάββατο του Λαζάρου πριν από την Κυριακή των Βαΐων  γιορτάζουμε ένα από τα θαύματα του Ιησού, την Ανάσταση του Λαζάρου, στολίζοντας ένα καλαθάκι με όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια και λέμε σε όλα τα σπίτια του χωριού μας το τραγούδι του Λαζάρου. Για να μας ευχαριστήσουν για  αυτό το τραγούδι μας μας δίνουν αβγά, χρήματα και άλλα δώρα:
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια.
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μάνα σου από την πόλη,
σου ’φερε χαρτί και κομπολόι.
Γράψε Θόδωρε και συ Δημήτρη,
γράψε Λεμονιά και Κυπαρίσσι.

Φέτος που πρέπει να είμαστε στο σπίτι ας το τραγουδήσουμε τηλεφωνικά! 

Στολίστε ένα καλαθάκι με λουλούδια της αυλής σας μαζί με τα αδέρφια ή τους γονείς σας. Θυμηθείτε να πάρετε τηλέφωνο παππούδες και γιαγιάδες, θείους και θείες, τη νονά και το νονό, εμένα και όλους τους φίλους και φίλες σας και τραγουδήστε τους το Λάζαρο!  Να είστε σίγουρα ότι θα χαρούν πάρα πολύ!  Κι αν δεν έχετε καλαθάκι δεν πειράζει…ούτε για τα δώρα πειράζει, αρκεί που θα κρατήσουμε αυτό το τόσο όμορφο έθιμο της πατρίδας μας! Και μην ξεχάσετε να ευχηθείτε στο τέλος ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ που είναι η γιορτή της Αγάπης και της Ελπίδας.