Διαγωνισμός Λογότυπου

Στα eTwinning έργα είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη αξιών όπως η συνεργασία μεταξύ των μαθητών και η δημοκρατική συμμετοχή. Πολλές κοινές δραστηριότητες  οργανώνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Έτσι στα πλαίσια του έργου eTwinning POSTCARDS FROM EUROPE που συμμετέχουμε, πήραμε μέρος σε διαγωνισμό λογότυπου. Όλα τα σχολεία αρχικά δημιούργησαν διάφορα λογότυπα. Εμείς δημιουργήσαμε λογότυπα δυο ειδών. Το ένα με την τεχνική κολάζ, όπου τα παιδιά έκοψαν και κόλλησαν τα γράμματα του τίτλου και το λογότυπο του eTwinning ως γραμματόσημα. Για το δεύτερο κάναμε χρήση του εργαλείου wordart.com που είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί από παιδιά μικρής ηλικίας.

Μαζί με το σχολείο συνεργασίας, την πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου στο Clusone της Ιταλίας, δημιουργήσαμε 27 λογότυπα αλλά οι μαθητές ψήφισαν να μας εκπροσωπήσει ένα.

Οι συμμετοχές όλων των ομάδων μπήκαν σε τελική ψηφοφορία για δεκαπέντε μέρες όπου όλοι συμμετέχοντες ψήφισαν ποιο προτιμούν να γίνει το επίσημο λογότυπο του έργου μας. Στο βίντεο που δημιούργησε ο ιδρυτής του έργου Remo Omar Cinquanta δείτε το νικητήριο λογότυπο!

Μας τιμά ιδιαίτερα η εκλογή, μια που το λογότυπό μας είναι μια ομαδική δουλειά των μικρότερων σε ηλικία μαθητών, αφού είμαστε το μοναδικό ενεργό νηπιαγωγείο ανάμεσα σε 112 τάξεις όλων των βαθμίδων.

Ευχαριστούμε πολύ καλοί μας φίλοι!