Πάσχα με νέες συνεργασίες

Το Πάσχα είναι μια γιορτή που ενώνει σχολεία από όλη την Ευρώπη, μέσα στα πλαίσια του έργου “EASTER” που συντονίζουμε  μαζί με ένα νηπιαγωγείο από την Πολωνία.

easter

Τα σχολεία μας στο χάρτη

Το έργο μας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μεταξύ μας ευχετήριες κάρτες, έθιμα, συνταγές, έργα τέχνης και να δημιουργήσουμε από κοινού με παιδιά από άλλες χώρες.  Να δούμε το Πάσχα μέσα από τα μάτια τους και τα μάτια μας και με τον τρόπο αυτό να μάθουμε  ο ένας για τον άλλο, και τη ζωή μας αναπτύσσοντας αξίες αποδοχής και σεβασμού.

Αφού γνωριστήκαμε μεταξύ μας η πρώτη συνεργασία μας είναι η ανταλλαγή των πασχαλινών αβγών μας. Κάθε σχολείο θα ετοιμάσει πασχαλινά αβγά με ένα τρόπο αντιπροσωπευτικό της κάθε χώρας και θα τα στείλει στους συνεργάτες του με απλό ταχυδρομείο. Στο τέλος θα γίνει μια έκθεση στη γωνιά του έργου μας.  Εμείς κατασκευάσαμε αβγά – μόμπιλε με ευχές σε όλες τις γλώσσες του έργου, στολισμένα και με την σημαία της χώρας μας και της χώρας που απευθύνεται το κάθε αβγό. Οι κατασκευές μας ταξίδεψαν για την Πολωνία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, Το Ηνωμένο Βασίλειο (Β. Ιρλανδία) και την Ισπανία.

Η προετοιμασία των αβγών μας

Τα αβγά και το γράμμα για τους φίλους μας

Δεν παραλείψαμε να στείλουμε  στους νέους φίλους μας τις ευχές μας με ένα βίντεο και μία κάρτα όπου γράψαμε την ευχή “Happy Easter” στα  αγγλικά

Περιμένουμε με ανυπομονησία να λάβουμε τα Πασχαλινά αβγά των φίλων μας !