ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πελαργός, ο Σπύρος (όπως τον ονόμασαν τα παιδιά), έπεσε στην αυλή του σχολείου μας από τη φωλιά του, μετά απο τραυματισμό στα σύρματα του ηλεκτρικού, το περασμένο καλοκαίρι. Όλο το χωριό τον φρόντιζε για ένα μήνα μέχρι την ήμερα του Αγιασμού.  Ωστόσο δεν μπόρεσε να ξαναπετάξει. Θέλοντας να τον βοηθήσουμε να  ανοίξει τα φτερά του, καλέσαμε τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας κ. Σταύρο Πολύμερο, που τον έστειλε στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Ο πελαργός Σπύρος που βολτάρει στην αυλή του νηπιαγωγείου τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο πελαργός Σπύρος που βολτάρει στην αυλή του νηπιαγωγείου τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο πελαργός Σπύρος βρήκε εκεί τη φροντίδα που του άξιζε κι εμείς ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε για τα πουλιά στα πλαίσια ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ».

Ο κ. Σταύρος ξαναήρθε στο νηπιαγωγείο μας και μας μίλησε αυτή τη φορά για την  Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, την ΑΝΙΜΑ και τα πουλιά.

Ο κ. Σταύρος μας μιλάει για τα πουλιά.

Ο κ. Σταύρος μας μιλάει για τα πουλιά.

Παρακολουθούμε σχετικό υλικό.

Παρακολουθούμε σχετικό υλικό.

Μας παρουσιάζει φωτογραφίες διάφορων πουλιών και ακούμε το κελάηδισμά τους!

Μας παρουσιάζει φωτογραφίες διάφορων πουλιών και ακούμε το κελάηδισμά τους! Άραγε τα  ανγνωρίζουμε στη φύση;

 Κοιτάζοντας τις αφίσες.

Κοιτάζοντας τις αφίσες.

Η γωνιά των πουλιών του νηπιαγωγείου μας εμπλουτίστηκε με αφίσες της Ελληνικής ορνιθολογικής Εταιρίας, καταλόγους με τα πουλιά της Ελλάδας και άλλο ενημερωτικό υλικό για τα πουλιά που μας δώρισε ο κ. Σταύρος.

Σας ευχαριστούμε  όλους που φροντίζετε τους φίλους μας  τα πουλιά!

 

Tags : ,

Yahoo Facebook Twitter Digg FriendFeed Delicious Google Translate
Υποβλήθηκε στις 7 Απριλίου 2016 στις 7:25 ΜΜ. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0. Μπορείτε νααφήστε μία απάντησηήTrackback.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων