ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ

Καλώς Ήλθατε σε ένα ιστότοπο του Blogs.sch.gr

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΑΘΟΣ
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 11:01 μμ |

Μ Α Μ Α !!!! Πόσο σε αγαπάμε…..

Ας δούμε μερικά βίντεο…

Χρόνια Πολλά Μαμά! Ευχές για τη Γιορτή της Μητέρας

 

Η γιορτή της μητέρας στην Αρχαία Ελλάδα….

 

Πώς τιμούσαν τη Μητέρα στην Αρχαία Ελλάδα; Αν περιμένετε να ακούσετε πως η γιορτή της μητέρας ξεκινάει από τους Έλληνες και την αρχαία Ελλάδα δεν θα σας απογοητεύσουμε! Φυσικά αντίστοιχες εορτές και τιμές προς τη μητέρα γίνονταν σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο.

Στην ελληνική μυθολογία συναντάμε τη μητέρα Γη, τη πρώτη μητέρα, που λατρεύονταν σαν θεότητα. Η μητέρα Γη ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φύσης και μητέρα των πάντων. Η μικρασιατική θεότητα Κυβέλη, γνωστή στους Έλληνες ως Ρέα λατρεύονταν ως θεά της γης, της άγριας φύσης και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία ήταν η πρώτη γυναίκα που γέννησε με τοκετό και μεγάλωσε με το μητρικό της γάλα τα παιδιά της.

Πηγή: https://www.poly-gelio.gr/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF %84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%82/

Η γιορτή της μητέρας στον Χριστιανισμό….

Η Υπαπαντή είναι η γιορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εορτάζεται η “προσφορά” του Ιησού στο Ναό από την μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του. Ήταν μια παράδοση για τα πρωτότοκα αγόρια που την τήρησαν οι κηδεμόνες του Ιησού ως πιστοί Εβραίοι. Κατ’ αναλογίαν σήμερα είναι ο “σαραντισμός” που τελούν οι μητέρες με το παιδί στον χριστιανικό ναό. Στο πρόσωπο της μητέρας του Θεού και των ανθρώπων, η Εκκλησία μας αναγνώρισε το πρόσωπο όλων των μητέρων και θέσπισε την 2η Φεβρουαρίου ως και εορτή της μητέρας.

Τι κάνει η μητέρα μου για μένα κι τα αδέρφια μου…..

  (πηγή  http://dreamkindergarten.blogspot.com)

(πηγή  http://dreamkindergarten.blogspot.com)

Και τα ζωάκια έχουν την μαμά τους …..

Μερικά ακόμα βίντεο για τη μαμά….

Η καλύτερη μαμά του κόσμου

Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου – Μανούλα

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Κι επειδή υπάρχουν και οι μπαμπάδες, που μαζί με τις μαμάδες μας προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, το επόμενο τραγούδι είναι αφιερωμένο σε αυτούς…….

Για τον πατέρα….

 

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σας παρουσιάζω δυο υπέροχα παιδικά βιβλία που μιλούν για την μαμά και την αγαπη της για το παιδάκι της….Μπορείτε να κάνετε εργασία μόνο με το ένα βιβλίο , αλλά μπορείτε και με τα δυο… Εσείς επιλέγετε παιδιά !!!!

Τα παραμύθια θα τα βρείτε εδώ….

Μια καρδιά για τη μαμά

Θα σ’αγαπώ ότι κι αν γίνει

Περιμένω τις εργασίες σας παιδιά!!!!!

 

Αφού διαβάσετε προσεκτικά το παραμύθι “Θα σ’αγαπώ ότι κι αν γίνει” μπορείτε να ασχοληθείτε με τις ακόλουθες δραστηριότητες….

Βάλε τις εικόνες στη σωστή σειρά

Λύσε το σταυρόλεξο

Βρες αυτά που ταιριάζουν

 

 

Παίξε το memory game

 

 

Ας παίξουμε και μερικά puzzle

puzzle για τη γιορτή της μητέρας

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.