Άρθρα ανά μήνα: Ιανουάριος 2025
Καλή Χρονιά με υγεία & χαμόγελα!
Αποχαιρετούμε το 2024 με την θύμηση της σημαντικότερης ιστορίας ανά τον κόσμο. Η «Γέννηση του Χριστού», παρουσιάστηκε από τα παιδιά με τον πιο όμορφο τρόπο…… με μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή αφιερωμένη στην σημασία και εξιστορώντας το γεγονός του ερχομού του «θείου βρέφους» και τραγουδώντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Αγγέλάκια, αφηγητές , η Νύχτα, αστεράκια, βοσκοί, μάγοι, Ιωσήφ & Μαρία ήταν όλοι εκεί και ήταν καταπληκτικοί! Φυσικά στο τέλος της γιορτής η έκπληξη κάθε μικρού παιδιού… ο Άγιος Βασίλης επισκέφθηκε το σχολείο γεμάτος δώρα! Ο σύλλογος διδασκόντων & οι μαθητές του νηπιαγωγείου σας εύχονται Καλή Χρόνια με υγεία & χαμόγελα στα σπίτια όλων!
Χριστούγεννα στο σχολείο θα πει…
……συνεργασία για να στολίσουμε το δέντρο μας και στη συνεχεία πρωινό βλέποντας όλοι μαζί μια παρέα Χριστουγεννιάτικες ιστορίες! Φτιάχνοντας τις πιο όμορφες κατασκευές από τα μικρά χεράκια που στόλισαν το νηπιαγωγείο και τα σπίτια των παιδιών! Φυσικά δεν ξεχάσαμε το πιο σημαντικό……το γράμμα στον Άγιο Βασίλη!
Όργωμα & Σπορά
Ο μήνας Νοέμβρης ήταν αφιερωμένος στις γεωργικές εργασίες του φθινοπώρου.
Έτσι λοιπόν, μιλήσαμε για το όργωμα και τη σπορά!
Οι μικροί μας μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους κατά τη διάρκεια ανάλυσης του θέματος:
“Ποιοι ασχολούνται με αυτές τις εργασίες;”
“Πότε οργώνουν οι γεωργοί και σπέρνουν τα χωράφια τους;”
“Τι σπέρνουν;”
“Γιατί σπέρνουν;”
“Τι χρειάζονται τα φυτά για να μεγαλώσουν;” κτλ.
Επιπλέον, αναφερθήκαμε στις γεωργικές εργασίες του χθες & του σήμερα.
Παρατηρήσαμε σχετικές εικόνες και τις σχολιάσαμε. Στη συνέχεια, τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί ότι έμαθαν με χρώματα και αληθινούς σπόρους. Η «δουλεία» τους ήταν εκπληκτική!
Εδώ Πολυτεχνείο !
Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί ίσως την σπουδαιότερη μέρα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος, όχι μόνο για όλα όσα έγιναν εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα του 1973, αλλά για το τι σηματοδοτεί γενικότερα. Οι μαθητές του σχολείου μας τιμούν & γιορτάζουν αυτή την ημέρα με το δικό τους τρόπο ακολουθώντας το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» !