Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 υλοποιήθηκαν στην σχολική μονάδα μας τα κάτωθι Εργαστήρια Δεξιοτήτων:

-Το πρώτο Εργαστήριο Δεξιοτήτων σχετίζονταν με την θεματική ενότητα ¨Ζω καλύτερα- Ευ ζην¨ και υλοποιήθηκε το  Εργαστήριο της Τσιγγίδου Σουλτάνας με τίτλο: ¨Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό¨.

Το δεύτερο Εργαστήριο Δεξιοτήτων σχετίζονταν με την θεματική ενότητα ¨Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη¨ και υλοποιήθηκε το  Εργαστήριο της Μαρινάτου Θεοδώρας με τίτλο: ¨Καραβάνια χωρίς σύνορα: Αναζητώντας την πατρίδα της καρδιάς μας¨.

Το τρίτο Εργαστήριο Δεξιοτήτων σχετίζονταν με την θεματική ενότητα ¨Οικολογία- Παγκόσμια και Τοπική Κληρονομιά¨ και υλοποιήθηκε το  Εργαστήριο της Δρ. Χατζηγεωργιάδου Δ. Σοφίας με τίτλο: ¨Φύλαξέ το, μην πετάς, ανακύκλωσε με μας¨.

Το τέταρτο Εργαστήριο Δεξιοτήτων σχετίζονταν με την θεματική ενότητα ¨Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία¨ και υλοποιήθηκε το  Εργαστήριο της Φώτη Παρασκευής με τίτλο: ¨STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική¨.810

Συγκεντρώσεις Γονέων της σχολικής μονάδος

Πραγματοποήθηκαν  οι κάτωθι  συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων των νηπίων της σχολικής μονάδος  με πολυποικίλα θέματα και με παρουσίαση των εκπαιδευτικών δράσεων, καθ΄όλη την σχολική χρονιά, όπως:

-Ενημέρωση για την πρόοδο των νηπίων.

-Διάχυση των στόχων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων 21+και αναλυτική ενημέρωση για τις τέσσερις θεματικές ενότητες που  εφαρμόσαμε ως σχολική μονάδα το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 και του Καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο ¨Βήματα για την Ζωή¨.

-Αναφορά σε παιδαγωγικά θέματα, όπως η προσαρμογή στο νηπιαγωγείο, η σημασία της φιλίας κόκ.

Αναφέρονται και οι συγκεκριμένες Πράξεις του Συλλόγου Διαδασκόντων της σχολικής μονάδας ως εξής: Πράξη 4η/13-09-2022, Πράξη 9η/12-10-2022, Πράξη 23η/22/11/2022, Πράξη 28η/26-01-2023, Πράξη 29η /07-02-2023, Πράξη 30η/02-03-2023, Πράξη 35η/29-05-2023.

Η συνέχεια των μαθημάτων από τα ¨Βήματα για τη Ζωή¨

Στο δεύτερο  μάθημα από το Καινοτόμο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας υλοποιήθηκαν επιπλέον ορισμένες ψυχοκινητικές ασκήσεις βασισμένες στις προτάσεις των νηπίων ( στο στυλ του παιχνιδιού ¨Ο Νικόλας λέει¨), καθώς και παιχνίδια λογικομαθηματικών συσχετίσεων, προσοχής και μνήμης με στόχο να ασκηθεί η παρατηρητικότητα και η ικανότητα συγκέντρωσης των νηπίων. Τέλος, εδόθη και ένα ανοικτού τύπου φύλλο εργασίας, όπου τα νήπια ζωγράφισαν μία φορά που οι άλλοι δεν τα πρόσεχαν, ενώ τα ίδια τους μιλούσαν.

Στο Τρίτο μάθημα από τα ¨Βήματα για τη ζωή¨ έγινε άσκηση με γλωσσικά παιχνίδια στις ρουτίνες ¨γιατί… επειδή¨ και ¨αν…τότε¨, έγινε επικόλληση, ως ομαδική εργασία,  μετά από  αναζήτηση εικόνων στο διαδίκτυο των πραγμάτων που τους αρέσει, ανάγνωση κατάλληλου με το θέμα παραμυθιού και εδόθη  κατάλληλο ανοιχτού τύπου φύλλο εργασίας, όπου τα νήπια απάντησαν στο ερώτημα ¨Αν κάνει κρύο…τότε θα …¨