“AI & IoT – Let us Save Birdie’s Tree” – Αποτίμηση του φυσικού φαινομένου ΠΛΗΜΜΥΡΑ

A.I

Στο πλαίσιο του eTwinning έργου μας με τίτλο “AI & IoT: Let us Save Birdie’s Tree”, το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας Κιλκίς και το Δημοτικό Σχολείο Μαθιάτη στην Κύπρο, ασχοληθήκαμε με την Πλημμύρα, τις αιτίες της και τις συνέπειές της.

(περισσότερα…)

Δραστηριότητες του 2ου τμήματος

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-24, στο 2ο τμήμα του Νηπιαγωγείου Λυγιάς μελετήσαμε διάφορα θέματα. Ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται στη συνέχεια:

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην θεματική ενότητα “STEAM… και η Γη γυρίζει” :

(περισσότερα…)

“AI & IoT: Let us Save Birdie’s Tree” – Αποτίμηση του φυσικού φαινομένου ΚΥΚΛΩΝΑΣ

A.I

Στο πλαίσιο του eTwinning έργου μας με τίτλο “AI & IoT: Let us Save Birdie’s Tree”, το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας Κιλκίς και το Δημοτικό Σχολείο Μαθιάτη στην Κύπρο, ασχοληθήκαμε με τον Κυκλώνα και τα συνοδά φυσικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση, ανεμοστρόβιλος, τυφώνας κ.λπ.).

(περισσότερα…)

“AI & IoT: Let us Save Birdie’s Tree” – Κατασκευή σεισμογράφου

A.I

Στο πλαίσιο του eTwinning έργου μας, με τίτλο “AI & IoT: Let us Save Birdie’s Tree”, μαθαίνουμε τα πάντα για το σεισμό! Τι είναι, πώς συμβαίνει, ποιες συνέπειες έχει για τους ανθρώπους και τη φύση γενικότερα… (περισσότερα…)