Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Συμμετέχουμε στην δράση «Διαβάζουμε Μαζί», για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που διοργάνωσε η  «Κυψέλη» η σχολική βιβλιοθήκη του 2ου Δημοτικού Νέας Αλικαρνασσού, σε συνεργασία με την ομάδα «Νηπιαγωγοί εν δράση», του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Το παραμύθι που επιλέξαμε να διαβάσουμε ήταν το «Όχι, όχι, μην τα παρατάς!» της Φρόσως Χατόγλου, το οποίο αναφέρεται στη σημασία της προσπάθειας και στο να μην εγκαταλείπουμε όταν προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι.

Όταν ολοκληρώσαμε την ανάγνωση, συζητήσαμε με τα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην τα παρατάμε και να μην απογοητευόμαστε στην πρώτη μας αποτυχία, αλλά να συνεχίζουμε με επιμονή και πείσμα, μέχρι να τα καταφέρουμε με τον δικό μας τρόπο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο —μέσω της ζωγραφικής— δικές τους εμπειρίες (παρόμοιες με εκείνη της χελωνίτσας), όπου δυσκολεύτηκαν να τα καταφέρουν με την πρώτη, αλλά προσπάθησαν ξανά, μέχρι που τα κατάφεραν και ένιωσαν χαρούμενα.

Γιορτή της Μητέρας

Σήμερα στο σχολείο μας ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα.  Ενόψει της γιορτής της μητέρας, η κα Χαρμανίδου Αναστασία μας διάβασε το παραμύθι της «Σ΄αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» μας μίλησε για την απέραντη αγάπη που έχει η μαμά για τα παιδιά της, στο τέλος της ιστορίας μας έστειλε μια έκπληξη με δραστηριότητες για τα παιδιά για να συνεχίσουμε μέσα στην τάξη. Κατόπιν ετοίμασαν μια καρτούλα με την οποία στόλισαν γλαστράκια τα οποία μας πρόσφερε η κα Δέσποινα, για να τα δωρίσουν στην μητέρα τους.