#GlobalActionDays (Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης) από το FEE (Foundation for Environmental Education-Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)

GlobalActionDays IG Post2

Με μεγάλη χαρά το νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης οι οποίες φέτος είχαν επικεντρωθεί στο σημαντικό θέμα της Βιοποικιλότητας και στο πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά για να γίνει η #GenerationRestoration (η γενιά της αποκατάστασης). Το κίνημα #GenerationRestoration αποτελεί μέρος της Δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αποκατάσταση των Οικοσυστημάτων. Στις δράσεις συμμετείχε το σχολείο μας από 1-15 Μαίου 2022 (για την Ελλάδα) σε μια προσπάθεια να τονώσουν τη σύνδεση με τη φύση, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους, να παρατηρήσουν την τοπική βιοποικιλότητα και να κατανοήσουν πώς μπορούν να αποτελούν μέρος του #GenerationRestoration.

Κάνοντας μια βουτιά στη φύση και στο τοπικό οικοσύστημα, γίναμε ντεντέκτιβ της Φύσης ανακαλύπτοντας είδη που δεν γνωρίζαμε μέσω εφαρμογών αναγνώρισης, ενώ όλες οι μέρες των δράσεων εξελίχθηκαν σε ένα πράσινο πάρτυ φυτεύοντας βότανα του τόπου μας, δημιουργώντας παρατηρητήριο πελαργών στο μπαλκόνι μας αλλά και φτιάχνοντας ταϊστρες για τα πουλιά της αυλής! Βοηθοί αλλά και συνεργάτες οι γονείς των μαθητών του σχολείου, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, φυτώριο της περιοχής και ο Δήμος μας μέσω του Προέδρου της Κοινότητας Λουτρών Υπάτης και τους ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Το επιστέγασμα όλων αυτών η Βεβαίωση Συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ως φορέας του FFE!!! Είμαστε πολύ περίφανοι για όλη την προσπάθεια των μικρών μας μαθητών/-τριών ως μέλη της γενιάς αποκατάστασης ( #GenerationRestoration )



Λήψη αρχείου

https://www.decadeonrestoration.org/what-ecosystem-restoration (1)

Σημείωση: όπου (1) εννοείται Τ.Η.Δ.Π. 16/5/22

Λίνα Δαμαστιώτη

Προϊσταμένη Ν/Γ

2231059885